23948sdkhjf

Dansker i spidsen for revisionsorgan i olieudslipsfonde

Tidligere vicedirektør i Søfartsstyrelsen bliver formand af IOPC-fondenes Joint Audit Body.

Tidligere vicedirektør i Søfartsstyrelsen, Birgit Sølling Olsen, er blevet genvalgt til det fælles revisionsorgan for de internationale fonde for kompensation for olieudslip (IOPC-fondene).

Dette skete ved den årlige generalforsamling i IOPC-fondene den 4. december 2020. Hun blev ved samme lejlighed udpeget som forperson (Chair) og skal de næste tre år lede arbejdet med at overse IOPC-fondenes administration.

Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth udtaler:

- Vi er stolte af, at Birgit er udpeget som forperson for IOPC’s Joint Audit Body. Det er også et rigtig godt valg, medlemmerne af fonden har truffet med udpegningen af Birgit. Hun er vidt anerkendt for sin ekspertise inden for søfartsjura og har gennem mange år bidraget til at skabe de rigtige løsninger i IOPC-fondene, hvor hun blandt andet var den drivende kraft bag etableringen af den supplerende fond.

IOPC-fondene

IOPC-fondene består af 1992 Fonden og Den Supplerende Fond. Fondene er knyttet op på 1992 Fondskonventionen og tilhørende protokol om den supplerende fond samt 1992 Civil Liability Convention (CLC). Tilsammen udgør konventionerne et kompensationsregime, som dækker skader i tilfælde af olieudslip på havet.

IOPC-fondene er finansieret af lovpligtige bidrag fra olieindustrien i medlemsstaterne og administreres af medlemsstaterne, som mødes to gange årligt for at træffe beslutninger om betaling af kompensation samt om policy og budget, herunder hvilke beløb, der skal opkræves.

Det fælles revisionsorgan – the Joint Audit Body – overser IOPC-fondenes administration, herunder dens interne kontroller, risikostyring, regnskab og rapportering. Organet rapporterer til IOPC-fondenes generalforsamling. IOPC-fondene er også underlagt ekstern revision og kontrol. /Smir

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11