23948sdkhjf

Ny færge til Stena Lines irske ruter

Nybygget færge fra kinesisk værft er den tredje i en ordrerække på fem såkaldte E-Flexer RoPax færger.

Der var skruet ned for festlighederne da færgerederiet Stena Line overtog den nybyggede færge Stena Embla fra CMI Jinling Weihai Shipyard i Weihai i Kina på grund af Corona-pandemien. Stena Embla, der er den tredje levering i en ordre på i alt fem Ropax-færger  vil blive sat i drift på Stena lines ruter på Det Irske Hav efter nytår. De to resterende nybygninger bliver ikke indsat på Det Irske Hav. De fem færger udgør en samlet investering på mere end 400 millioner Euro.

Det skriver Stena Line i en pressemeddelelse.

De nye Stena Line E-Flexer-skibe er blandt de mest avancerede og brændstofeffektive skibe i drift og er meget større end nutidens standard RoPax-skibe (* detaljer nedenfor). Med en længde på 215 meter vil Stena Embla tilbyde kapacitet på 3.100 banemetre, hvilket betyder en 40% stigning i godstonnage og plads til at transportere 120 biler og 1.000 passagerer og besætning.

De resterende to E-Flexer-skibe under konstruktion i Kina er endnu større versioner med en samlet længde på 240 meter. Destinationen for de endnu ikke-navngivne færger er endnu ikke afsløret.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093