23948sdkhjf

DI glæder sig over radikal modstand

- Regeringen må finde andre veje til at skaffe pengene end en pakkeafgift, siger Lars Sandahl Sørensen.

Det vakte glæde hos Dansk Industri (DI), da nyheden om at Radikale ikke kan se sig selv i en postaftale indeholdende en ekstra pakkeafgift, blev kendt.

Dermed tyder nemlig alt på, at der er flertal bag en postaftale, hvor dette element ikke indgår.

- Det er virkelig en god nyhed, at et klart politisk flertal har lyttet til vores bekymringer og ikke støtter forslaget om en pakkeafgift. Danskerne og virksomhederne har bestemt ikke brug for en ny afgift – og slet ikke i denne svære tid for os alle, siger administrerende direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Som led i finansieringen af den såkaldte befordringspligt har regeringen foreslået en pakkeafgift på alle breve og pakker, som DI har advaret imod. Men der kan ikke længere findes flertal for afgiften, efter at Det Radikale Venstre har meldt ud, at de ikke støtter den.

- Pakkeafgiften er en skat på handel, som er det, vi lever af, og som er en krumtap i vores økonomi. Samtidig er det konkurrenceforvridende, fordi afgiften i mange tilfælde ikke vil kunne lægges på udenlandske virksomheder. Derfor er det entydigt positivt, at forslaget nu pakkes sammen. Vi vil opfordre Finansministeriet til at finde andre veje til at skaffe pengene til en god postaftale, hvor vi både værner om den frie konkurrence og samtidig sikrer den postale infrastruktur i Danmark – og ud og ind af landet, siger Lars Sandahl Sørensen. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.14