23948sdkhjf

Hold grænserne åbne for varer og medarbejdere

Kommentar af ATL-direktør Lars William Wesch: Varer og medarbejdere skal kunne krydse grænsen trods coronaepidemien:

"Coronaepidemien har igen et solidt tag i Europa. Næsten hele kontinentet er farvet orange, der er et signal om, at Udenrigsministeriet fraråder unødvendige rejser. Også i Danmark oplever vi stigende smitte og krav om at begrænse vores omgang med kolleger, familie og venner. Men trods udfordringerne med covid-19 er det afgørende, at vi bevarer mobiliteten for både varer og medarbejdere.

Udenrigsministeriet rejsevejledninger gælder ikke for erhvervsrejsende. Det er altså stadig muligt at rejse rundt i Europa som sælger eller reparatør. Det er også afgørende, at der stadig er åbne grænser for lastbiler, der kører med gods. Restriktioner på godstransporten vil få alvorlige konsekvenser for både virksomheder og borgere.

Endelig er der de udenlandske medarbejdere, som de danske myndigheder har skærpet fokus på. Det er vigtigt, at de fortsat får lov til at pendle til Danmark.

Transportbranchen er lige som andre brancher afhængige af udenlandsk arbejdskraft. Derfor arbejder DI for at undgå, at der bliver indført indgribende restriktioner for pendlere og vandrende arbejdstageres mulighed for at rejse ind i Danmark".

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141