23948sdkhjf

Justeret aftale om genstart af luftfarten

Takststøtteordningen styrkes med 160 mio. kr.

Den 25. juni 2020 blev regeringen, Venstre, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti derfor enige om at afsætte op til 260 mio. kr. til at støtte dansk luftfart. Men dialogen med Europa-Kommissionen har vist, at det har været forbundet med udfordringer at få dele af ordningerne godkendt i forhold til statsstøttereglerne. Forligskredsen satte sig derfor igen til forhandlingsbordet for at finde løsninger, der kunne få pengene ud til den hårdt ramte sektor.

Det skriver Transportministeriet i en skriftlig meddelelse.

Partierne er nu enige om at styrke ordningen, der skal give både lufthavne og luftfartsselskaber mulighed for at reducere lufthavnstaksterne.

Støttesatsen er øget til 50 procent af lufthavnstaksterne for både lufthavne og luftfartsselskaber, hvilket kan give mulighed for en 100 procent takstreduktion på flyvninger fra danske lufthavne. Derfor er rammen i ordningen også øget til 160 mio. kr. Ordningen vil gælde al aktivitet fra den 1. august til 31. december 2020.

- COVID-19 er gået meget hårdt ud over luftfartssektoren, og det betyder, at erhvervslivet og hele den danske befolkning har langt færre rejsemuligheder, end vi er vant til. Jeg er derfor glad for, at vi nu kan få pengene ud og arbejde til gavn for dansk luftfart, og at vi dermed kan være med til at få sat gang i luftfarten igen, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Partierne er desuden enige om, at man inden den 9. oktober skal finde løsningsmodeller for en udmøntning af yderligere 65 mio. kr. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094