23948sdkhjf

Mærsk-skib - migranter sprang i havet

Migranter på tankskibet Maersk Etienne i en stadigt mere desperat situation.

Siden starten af august har 27 migranter været strandet ombord på det dansk indregistrerede tankskib Maersk Etienne i Middelhavet. Søndag morgen var tre af migranterne blevet så desperate over deres uvisse situation, at de sprang i havet.

Maersk Etienne reddede de 27 migranter inklusive et barn og en gravid kvinde 4. august efter den maltesiske kystvagt havde anmodet om assistance til migranterne, der befandt sig på en åben båd, som var ved at synke.

Men hverken Malta eller andre EU-lande har været villige til at tage imod migranterne.

Danske Rederier har flere gange kritiseret myndighedernes passivitet.

- Nu har vi igen en situation, hvor søfolk bliver spurgt af myndigheder om at assistere og hjælpe folk til nøds til søs. Det siger sig selv, at vi hjælper mennesker i havsnød. Men det er ikke og må aldrig blive handelsflådens opgave at løse migrantkrisen i Middelhavet, udtalte Maria Skipper Schwenn, direktør for sikkerhed, miljø og forskning i Danske Rederier.

Situationen blev skærpet søndag da tre af de strandede migranter om bord på Maersk Etienne sprang i havet fra det opankrede tankskib.

De blev dog efterfølgende reddet igen af besætningen på Maersk Etienne. Men der er fortsat ikke udsigt til en løsning på situationen.

Der er ifølge dagbladet Politiken nedsat en dansk arbejdsgruppe, der forsøger at finde en løsning, selv om den danske regering har i sidste uge erklærede, at den ville gøre alt for at de strandede migranter kommer til Danmark.  /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11