23948sdkhjf

Milliardoverskud i en corona-tid

Mærsk kom bedre end ventet ud af andet kvartal.

Verdens største containerrederi kom bedre ud af andet kvartal, end coronakrisen har givet grund til at forvente.

Indtjening før renter, skatter og afskrivninger (EBITDA) steg til 1,7 mia. dollars, mens EBITDA-marginen steg fra 14,1 procent i Q2 2019 til 18,9 procent i år.

Resultatet endte på 443 mio. dollars – cirka 2,77 mia. kr.

Omsætningen faldt 6,5 procent til 9 mia. dollars som følge af et fald i volumenerne på 16 procent i Ocean og 14 procent i gateway terminaler.

Administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk A/S, Søren Skou, udtaler:

- Andet kvartal var som ventet kraftigt påvirket af COVID-19. Vi fokuserede på at beskytte vores medarbejdere og hjælpe såvel kunder som de omgivende samfund ved at opretholde driften af det global netværk af skibe, havne, varehuse og landtransport. Jeg er tilfreds med, at vi trods modvind i markedet fortsætter med at styrke vores indtjening og frie pengestrømme. For ottende kvartal i træk stiger vores driftsindtjening, hvilket især skyldes stram styring af omkostninger, lavere oliepris og højere fragtrater i Ocean-forretningen samt en øget rentabilitet i Logistics & Services. Med et solidt resultat og en stærk balance står vi til at komme styrket gennem krisen, både finansielt og strategisk, siger Mærsk-topchefen. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141