23948sdkhjf

Betonbiler undtaget krav om fartskriver

Ny EU-aftale fjerner administrative byrder for 100 mio. kr., lyder det fra Dansk Byggeri.

Fabriksbetonproducenterne bliver fremover undtaget fra kravet om fartskrivere i lastbiler, der transporterer flydende beton. Det betyder færre store lastbiler på de danske veje, og samtidig sparer de danske betonvirksomheder 100 mio. kr. om året i udgifter til administration, vurderer Dansk Byggeri.

Når der blandes beton på fabrikken, skal den flydende masse efter senest 90 minutter hældes på en form på byggepladsen. Derfor har det stor betydning, at producenterne af fabriksbeton fremover bliver undtaget fra kravet om fartskrivere i lastbilerne, siger Henriette Thuen, EU-chef i Dansk Byggeri.

- Beton er skrøbeligt og med en holdbarhed på kun halvanden time, er beton ligesom mange fødevarer let fordærvelig. Biler med en fartskriver er underlagt mange regler om, hvornår der præcis skal holdes pauser og hvor mange kilometer, der må køres på bestemte tidspunkter, og det har gjort det til et stort puslespil at få nok beton leveret i tide til store byggeprojekter. Oprindeligt er fartskriveren beregnet til at stoppe ulovlig cabotagekørsel og ikke til transport af beton med kort holdbarhed. Derfor er det en kæmpe sejr for virksomhederne, som vi i Dansk Byggeri har arbejdet på i over fem år, siger EU-chef i Dansk Byggeri Henriette Thuen.

Betonvirksomhederne i Dansk Byggeri vurderer, at det vil betyde en årlig besparelse i omegnen af 100 mio. kr., at virksomhederne kan optimere logistikken, mindske de administrative omkostninger og dermed øge produktiviteten.

- Selvom virksomhederne ikke længere er underlagt de mange regler vedrørende fartskrivere, så skal sikkerheden og arbejdsmiljøet stadig være i top, men det bliver meget lettere at planlægge transporten til og fra byggepladserne. Samtidig vil virksomhederne samlet set skulle bruge færre store lastbiler og vil dermed også udlede mindre CO2, siger Henriette Thuen. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173