23948sdkhjf

ITD ser frem til klimaplan for transporten

Brancheorganisationen har samlet en række egne klima-initiativer.

Med regeringens klimaplan for energisektoren er vejen banet for en klimahandlingsplan, hvilket ITD ser frem til.

Brancheorganisationen ser frem til forhandlingerne om den konkrete udmøntning, som skal sikre en hurtig og konkurrencedygtig omstilling, lyder det.

- Hos ITD ser vi frem til, at vejgodstransporten mere aktivt bliver en del af klimahandlingsplanerne. Det er stadig ukonkret, hvilke tiltag der skal i spil i vores branche, men jo før vi kan komme i gang med forberedelserne frem til 2030, des bedre. For ITD har det aldrig været et spørgsmål, om der skal ske en grøn omstilling af transportsektoren, men udelukkende et spørgsmål om hvor hurtigt den grønne omstilling kan finde sted. Danske transport- og logistikvirksomheder har nemlig for længst erkendt, at man skal tage hensyn til klimaet og miljøet, når man driver sin forretning, siger administrerende direktør i ITD, Carina Christensen.

I forbindelse med klimaforhandlinger for transportsektoren anbefaler ITD, at forhandlingerne om en sektorhandlingsplan tager udgangspunkt i klimapartnerskabernes anbefalinger.

- Den grønne omstilling af transportsektoren kræver, at vi gør tingene på en anden måde, end vi gør i dag. Derfor har ITD samlet en lang række forskellige forslag til initiativer i sin egen klimaplan, ligesom ITD aktivt har taget del i arbejdet i Klimapartnerskabet for landtransport, hvor vi bakker helt op om anbefalingerne. Et af de centrale forslag fra både ITD og Klimapartnerskabet er forslaget om at erstatte det nuværende iblandingskrav med et CO2-fortrængningskrav, hvilket reelt være et paradigmeskifte for måden at tænke omstilling af transporten på, siger Carina Christensen. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.142