23948sdkhjf

Rederibranchen roser klimaaftale

Det maritime Danmark spiller stor rolle i havvindmølleparkers levetid.

Med klimaaftalen sætter et bredt flertal i Folketinget turbo på udbygningen af havvind i Danmark. Med tæt på 200 danske fartøjer, der beskæftiger sig med havvind, er aftalen godt nyt for Danske Rederier, lyder det fra brancheorganisationen.

- Havvind er allerede i dag en stor forretning for mange danske rederier, og beslutningen om at udvide kapaciteten i Danmark gør spillepladen større og giver rederierne mulighed for at vækste. Det giver arbejdspladser i hele Danmark, siger Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier.

I dag skal der som minimum benyttes 17 forskellige skibstyper i en havvindmølleparks levetid. Og Danske offshore-rederier er i dag verdensledende på en række segmenter, blandt andet inden for installation, lyder det.

- Hvad enten vores rederier har specialiseret sig i at installere turbiner eller sejle mandskab frem og tilbage, så er stærke maritime kompetencer en forudsætning for udbygningen af havvind. Det får vi nu endnu mere brug for i Danmark, og vi er selvfølgelig glade for på den måde at kunne bidrage til den grønne omstilling, siger Anne H. Steffensen.

Klimaaftalen indeholder også andre elementer, der er relevante for Det Blå Danmark og Danske Rederiers medlemmer. Blandt andet investeringer i fremtidens grønne teknologier som Power-to-X, fangst af CO2 samt en pulje til grøn transport.

- Vi har alle et ansvar for at reducere vores klimaaftryk. Og selvom vi allerede selv er godt i gang i rederierne, er det vigtigt at forstå, at den grønne omstilling kun kommer til at ske, hvis alle gode kræfter arbejder sammen. Derfor vil jeg gerne kvittere for de gode initiativer i den brede aftale, siger Anne H. Steffensen. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172