23948sdkhjf

NLA & co.: Forlæng overgangsperioden

Europæiske transportorganisationer kræver, at UK og EU udsætter skilsmisse.

Syv europæiske transportorganisationer kræver nu, at UK og EU i lyset af coronakrisen forlænger overgangsperioden i forbindelse med UK’s udtræden af det europæiske samarbejde; brexit.

Det skriver transportorganisationerne – heriblandt nordiske NLA - i en fælles pressemeddelelse.

”I betragtning af usikkerheden om resultatet af forhandlingerne om det fremtidige forhold mellem UK og EU er vejtransportvirksomhederne, som vi repræsenterer gennem vores forbund, meget bekymrede. Vi repræsenterer interesserne i en sektor, der består af SMV'er, og i løbet af brexit har de brug for sikkerhed og tid til at forberede sig”, lyder det blandt andet.

”En "no deal" i slutningen af 2020 ville have en stærk negativ indvirkning på transport og logistik. Vores virksomheder lider allerede under konsekvenserne af coronavirus-krisen, som derefter vil blive efterfulgt af en hidtil uset økonomisk krise. Her, inden 1. juni og påbegyndelsen af den afgørende fjerde forhandlingsrunde mellem UK og EU, opfordrer vi derfor til at forlænge overgangsperioden. Denne gang vil det, over et år eller to, være nødvendigt klart at fastlægge de regler, der skal anvendes ensartet mellem de to parter”, skriver transportorganisationerne.

Ud over NLA (Sverige, Danmark, Norge) står FNTR (Frankrig), BGL (Tyskland), TLN (Holland), FEBETRA (Belgien), ZMPD (Polen) og FinMobility (Finland) bag pressemeddelelsen. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159