23948sdkhjf

Kolding-borgmester aflyser havnelukning

Byrådets venstrefløj trækker sig fra havneaftale.

Kolding Erhvervshavn skal sandsynligvis ikke lukkes alligevel.

Kolding Byråd besluttede ellers i november sidste år at udfase Kolding Erhvervshavn og omdanne den til byområde i løbet af de næste 25 år, men Jydske Vestkysten erfarer, at Enhedslisten, SF, løsgængeren Hanne Dam og senest Socialdemokratiet ikke længere er en del af den politiske aftale.

Den store ændring i opbakningen får Kolding-borgmester Jørn Pedersen (V) til at afblæse den politiske aftale og indkalde alle byrådets seks partier til krisemøde på rådhuset i dag onsdag.

- Den store beslutning om vores havn blev truffet i november sidste år af alle partier i byrådet, så når to partier og en løsgænger nu ikke er med mere, så er det så markant en ændring, at aftalen ikke længere er gældende. Det kan være svært at finde ud af, hvad de mener den ene dag, og hvad de mener den næste, og jeg har svært ved at se, hvad der er sket af nyt, siden de så sent som den 24. september i byrådssalen var med til at godkende den procesplan, som skulle føre til den store forandring af vores havn. Så hvad de egentlig vil nu, må vi høre mere om på mødet, siger borgmester Jørn Pedersen til Jydske Vestkysten.

DF, Venstre og Radikale Venstre har ellers med 17 ud af 25 byrådsstemmer mulighed for at indgå en ny, tilsvarende aftale, men det afviser borgmesteren med henvisning til, at den slags store beslutninger kræver bred politisk opbakning. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125