23948sdkhjf

Danica har fået kunstig intelligens

AI-teknologi skal hjælpe Stena Lines i rejsen mod mere bæredygtighed.

Nu har Stena Danica, der sejler ruten Frederikshavn-Göteborg, som første færge i Danmark fået installeret kunstig intelligens-teknologi, som Stena Line vil udrulle på flere færger som led i rederiets rejse mod mere bæredygtighed.

I 2018 lancerede Stena Line et pilotprojekt på Stena Scandinavica-færgen på ruten Göteborg-Kiel for at undersøge, om kunstig intelligens (AI) kan hjælpe rederiets kaptajner med at sejle mere brændstofeffektivt. Resultaterne viser et reduceret brændstofforbrug på mellem 2-3 procent per tur.

Nu skal AI-assistenten, der har fået navnet Stena Fuel Pilot, installeres på flere færger. Stena Danica, der besejler ruten Frederikshavn Göteborg, har som første færge i Danmark fået installeret teknologien og kan dermed se frem til en mere bæredygtig rejse.

Brugen af kunstig intelligens er blot ét af flere tiltag, der skal bidrage til reducering af energi- og brændstofforbrug samt miljøpåvirkning. Stena Line offentliggjorde i foråret sin tredje bæredygtighedsanalyse "En bæredygtig rejse", der beskriver initiativerne, forbedringerne og udfordringerne i virksomhedens aktiviteter fra et bæredygtighedsperspektiv samt resultaterne af deres ambitiøse bæredygtighedsmål.

- Vi har ambitioner om at forbedre vores aktiviteter hvert år for at blive førende inden for bæredygtig skibsfart. Udover installeringen af kunstig intelligens har vi blandt andet erstattet almindelige plastikposer med poser lavet af biomaterialer, ligesom engangskaffekopper om bord er blevet erstattet med et biologisk nedbrydeligt alternativ. Derudover blev det første batterihybridprojekt lanceret ombord på Stena Jutlandica på ruten Frederikshavn-Göteborg, siger Tony Michaelsen, rutedirektør for Stena Line i Danmark. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.125