23948sdkhjf

DFDS dropper køb af italienske færger

Sænker forventninger til særlige poster fra 70 mio. til -30 mio. kroner.

DFDS indgik en aftale den 6. september 2019 med det italienske færgeselskab Moby om at købe to kombinerede fragt- og passagerfærger (ro-pax), Moby Wonder og Moby Aki, til indsættelse på Amsterdam-Newcastle-ruten.

Moby skulle på den anden side købe de to passagerfærger, der i øjeblikket sejler på Amsterdam-Newcastle, King Seaways og Princess Seaways.

Aftalen forventedes afsluttet i anden halvdel af oktober 2019, men Moby har desværre ikke været i stand til at opfylde leveringsbetingelserne i aftalen. Aftalen er derfor blevet aflyst.

Det skriver DFDS A/S i en selskabsmeddelelse.

DFDS vil fortsætte med at undersøge mulighederne for at forny færgerne på Amsterdam-Newcastle jævnfør den fjerde søjle i DFDS’ Win23 strategi: Skabelse af mere værdi for passagerer.

Revideret forventning for 2019

Helårsforventningen til Særlige poster reduceres til DKK -30 mio. fra tidligere DKK 70 mio., idet sidstnævnte indeholdt en forventet regnskabsmæssig gevinst på omkring DKK 100 mio. fra salget af to færger.

Forventningen til investeringer i 2019 reduceres til omkring DKK 2,8 mia. mod tidligere DKK 3,4 mia., idet nettoinvesteringen i fornyelsen, inklusive salget af to færger, forventedes at udgøre omkring DKK 1,0 mia., hvoraf DKK 650 mio. forventedes betalt i 2019. De resterende DKK 350 mio. forventedes betalt i 2020.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.172