23948sdkhjf

- Tilpas samarbejdsaftalerne

Danske Speditører giver gode juridiske råd om brexit.

Når Danske Speditører holder Transportjuridisk Mødedag torsdag den 26. september 2019, står der også Brexit på programmet.

Det siger advokat Rasmus Køie fra Speditørernes Retsværn:

- Som brexit-forløbet har udviklet sig, har vi besluttet at sætte fokus på den juridiske del af brexit-konsekvenserne for speditørerne. Vi har fået advokat Henrik Thal Jantzen fra Hafnia Law Firm til at føre os igennem de juridiske udfordringer, der opstår efter britiske EU-exit, siger Rasmus Køie.

Danske Speditører har tidligere gjort opmærksom på, at meget bliver anderledes, når man efter brexit skal handle med Storbritannien, eller hvis man har værdikæder, hvor britiske virksomheder indgår. Det vigtigste råd, Danske Speditører kan give i forbindelse med Brexit, er at gennemgå og tilpasse virksomhedens samarbejdsaftaler, lyder det.

- Det er værd at overveje, om der er behov for forbehold for den usikkerhed om transporttider, der kan opstå, når Storbritannien forlader EU. Det vil kunne dreje sig om forsinkelser, der eksempelvis skyldes de nye toldprocedurer, der skal følges, når Storbritannien bliver et tredjeland, og når der derfor skal fortoldes som til og fra et hvilket som helst andet tredjeland. Det samme vil kunne ske som følge af fødevarekontrol/dyrlægekontrol, lyder det fra Rasmus Køie. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125