23948sdkhjf

Kina-Hamborg samarbejde silkeblødt

Transportforbindelsen har aldrig været større.

Hamborg og Kina har været handelspartnere siden 1700-tallet. Den store tyske havneby er venskabshavn med havnen i Shanghai, og Hamborg åbnede et forbindelsesofficerskontor i Shanghai i 1995.

Kina er Port of Hamburgs største handelspartner. I 2018 alene håndterede havnen i Hamborg 2,6 mio. TEU gennem handel med Kina. Det betyder, at næsten hver tredje standardcontainer, der går gennem Hamborg, har Riget i Midten som oprindelsessted eller destination. I alt 15 liner services forbinder Hamborg med Kinas førende havne. Sidste år blev eksport til en værdi af 5,3 mia. euro håndteret via havnen i Hamborg i direkte udenrigshandel mellem Hamborg og Kina, foruden import til en værdi af 8 mia. euro.

Thomas Lütje, marketingdirektør i Hamburger Hafen und Logistik AG – HHLA:

- Som en digital innovativ hub er HHLA allerede velpositioneret på maritime ruter og den transkontinentale silkevej. Vi har fastholdt tætte forretningsforbindelser med kinesiske virksomheder i over 35 år. På Container Terminal Tollerort håndterer vi hver uge det kinesiske shippingselskab Coscos største containerskibe. Vores bane-datterselskab Metrans er enormt aktive på den nye silkevej, siger Thomas Lütje. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.359