23948sdkhjf

Amerikansk anerkendelse af dansk skibsfart

Danmark fortsætter som Q21 nation i USA.

Danmark har netop modtaget den amerikanske anerkendelse af, at dansk skibsfart fastholder standarderne for kvalitetsskibsfart.

Programmet QUALSHIP 21 (United States Coast Guard’s Quality Shipping for 21st Century Program) har eksisteret siden 2001 og medvirker til at sikre og forbedre skibsfarten ved at identificere skibe af høj kvalitet og på den måde fremme skibskvalitetsstandarderne.

- Dansk skibsfart bygger på kvalitetsskibsfart. Sikkerhed og vækst er kendetegn ved kvalitetsskibsfart, og derfor glæder det mig, at dansk skibsfart fortsat lever op til disse høje standarder, siger Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen.

Kravene i QUALSHIP 21 er blevet skærpet de senere år, blandt andet er der krav om, at andelen af et flags tilbageholdte skibe over en 3-årig periode skal være mindre end 1 procent. Danske skibe udmærker sig her ved, at kun ét skib har været tilbageholdt i den seneste 3-årige periode (0,37 procent) og ingen danske skibe har været tilbageholdt i USCG de seneste to år.

QUALSHIP 21 er havnestatskontrol i USA på samme måde som Paris MoU og Tokyo MoU. 27 lande har pt. modtaget beviset QUALSHIP 21.

Danmark figurerer samtidig i toppen af de såkaldte Hvidlister inden for havnestatskontrolregimerne Paris MoU og Tokyo MoU. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.142