23948sdkhjf

Krydstogtsrekord i sigte i Skagen

Skagen Havn slår krydstogtrekord for tredje år i træk.

Skagen får i 2019 besøg af godt 73.000 krydstogtgæster og slår dermed rekord for tredje år i træk. Samtidig er det 20 år siden, at det lokale krydstogtnetværk Cruise Skagen Denmark startede arbejdet med at tiltrække krydstogtturisme til Skagen.

Det skriver havnen i en pressemeddelelse.

Større krydstogtsskibe

De godt 73.000 forventede krydstogtgæster bliver fordelt på 44 anløb. Det er en stigning på 9.500 gæster i forhold til 2018, hvor 63.544 krydstogtgæster besøgte Skagen. Skibene i 2019 er generelt større end sidste år, hvor Skagen også havde 44 anløb.

9 af de 44 krydstogtskibe anløber Skagen for første gang. Desuden får Skagen anløb fra to rederier, der ikke har gæstet Skagen tidligere – Marella Cruises og Cruise & Maritime begge fra Storbritannien.

- Det er naturligvis positivt at konstatere, at det store arbejde, der lægges i at udvikle krydstogtaktiviteterne, bærer frugt. Den værdi, som krydstogtskibe og gæster skaber for Skagen Havn og lokalsamfundet, er betydelig, så vi er meget glade for den interesse rederierne viser, siger Willy B. Hansen, adm. direktør Skagen Havn.

En plovmand per passager

En ny analyse har vist, at krydstogtgæsterne i gennemsnit bruger hver 508 kroner og besætningen i gennemsnit 98 kroner på et besøg i Skagen.

2019 markerer samtidig 20 året for dannelsen af det lokale krydstogtnetværk Cruise Skagen Denmark. Cruise Skagen Denmark har siden 1999 arbejdet med at tiltrække krydstogtturisme til Skagen. Netværket har i dag 25 medlemmer og formand er viceborgmester Bjarne Kvist.

- I Cruise Skagen Denmark arbejder vi også med at professionalisere modtagerapparatet og i det hele taget at udvikle destinationen, så den er gearet til krydstogtturismen, siger cruise manager Anne Sofie Rønne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.108