23948sdkhjf

- Glædeligt at regeringen lytter til branchen

ITD roser regeringsudspillet.

ITD tager også godt imod regeringens erhvervsreguleringsudspil, hvor især to initiativer fremhæves som positive.

Organisationen er særligt glad for forslagene om forhøjelse af hastighedsgrænsen og lempelsen af den tilladte højde for lastbilerne. Herudover vil også en række digitale tiltag og effektiviseringer få positiv effekt, lyder det fra chefen for ITD’s politiske afdeling, Jørn-Henrik Carstens:

- Det er glædeligt, at regeringen har lyttet til branchen, og nu lægger op til at hæve hastighedsgrænserne fra 70 til 80 kilometer i timen uden for de tæt bebyggede områder og på motortrafikvejene. Alt andet lige forventer vi, at det vil synkronisere trafikken og sikre en mere glidende og effektiv afvikling på vejene. Samtidig vil lastbilerne ikke være til gene og danne propper, og dermed kan vi forhåbentlig reducere antallet af farlige overhalinger til stor gavn for sikkerheden, siger Jørn-Henrik Carstens, der også roser forslaget om hævelse af den tilladte højde for lastbiler fra 4 til 4,1 meter.

- Det lyder måske ikke af meget, at man hæver højden på lastbilerne med 10 centimer, men i praksis betyder det mere volumen og at eksempelvis visse typer dyretransport-køretøjer fortsat kan anvende tre etager, og ikke skal reducere kapaciteten med en tredjedel, til to etager. Det er der både en økonomisk og en miljømæssig gevinst i, og vi er derfor glade for, at det initiativ nu bliver realiseret, siger Jørn-Henrik Carstens. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14