23948sdkhjf

Express 4 sejler mod Aarhus

Forude venter over 10.000 sømil.

Molslinjen har netop fået overdraget rederiets nyeste færge – Express 4 – i Australien. Nu venter en over 10.000 sømil (20.000 kilometer) lang sejltur hjem til Aarhus.

Skibsbyggerne på Austal-værftet i Perth har efter næsten et års arbejde afleveret Express 4 til sine ejere, og efter en uges tests i vandet ud for den vestaustralske havneby er kursen nu sat mod den jyske hovedstad.

- Express 4 skal sikre, at vi har den fornødne kapacitet på Kattegat, når vi har afgivet Express 1 og Max Mols til operationen på Bornholm, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Det tager en lille måned til søs, før Express 4 kan lægge til kaj i sin hjemhavn i Aarhus. Selv om der er foretaget intensive testsejladser i ugerne op til hjemturen, er det altid spændende at tage et helt nyt skib ud på så lang en tur, lyder det fra Molslinjen.

- Vi har taget færger hjem fra Australien før, så vi ved, at det er en hård test af maskineriet, og vi ved også, at det er en hård tur for mandskabet, som ikke har meget komfort på en tom passagerfærge, siger Carsten Jensen.

Express 4 forventes sat i drift på ruten mellem Aarhus og Odden medio marts. Molslinjen vil således have tre af verdens største katamaran-færger i drift på Kattegat. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14