23948sdkhjf

Blå samarbejdsaftale mellem Indien og Danmark

Indien og Danmark underskriver samarbejdsaftale på søfartsområdet.

Under regeringens besøg til Indien i sidste uge er de gode relationer på søfartsområdet mellem de to nationer blevet formaliseret yderligere.

Statsministeren overleverede fredag en samarbejdsaftale på søfart til sin indiske modpart, premierminister Narendra Modi, ved en ceremoni under indiske erhvervs- og investeringskonference Vibrant Gujarat.

Konferencen finder i disse dage sted i delstaten Gujarat, hvor statsministeren er til stede og ledsaget af en dansk erhvervsdelegation.

Overleveringen af aftalen på søfartsområdet er endnu et skridt i retning af en styrkelse af de diplomatiske relationer mellem Danmark og Indien.

Aftalen indgås officielt imellem Erhvervsministeriet i Danmark og det indiske ministerie for søfart. En aftale som erhvervsminister Rasmus Jarlov har været med til at udforme.

- Indien er en stor vækstøkonomi, der spiller en central rolle i den globale maritime sektor. Det gør Indien til en vigtig partner for Danmark og hele den danske maritime industri. Jeg glæder mig derfor over, at vi nu har indgået en aftale med Indien om at styrke vores maritime samarbejde, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

Gode relationer er afgørende

Den nye samarbejdsaftale på søfartsområdet vil dække en række vigtige områder for søfarten – og i den forbindelse lægges der op til faste jævnlige møder mellem hhv. Søfartsstyrelsen og det indiske ministerie for søfart for at udmønte aftalen i konkrete initiativer. Det er en udvikling, som glæder Danske Rederier.

- Aftalen vil uden tvivl yderligere styrke de gode relationer mellem Danmark og Indien, både politisk og kommercielt. Indien er i dag et meget vigtigt marked for de danske rederier. Derfor er vi naturligvis kun glade for, at det officielle Danmark nu styrker båndene yderligere til Indien på søfartsområdet, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Aftalen med Indien ventes at få betydning. Med over 8,5 mia. i årlig eksport i 2017 er Indien i dag det fjerdestørste marked for dansk skibsfart.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112