23948sdkhjf

Billund udfordret på luftfragt

Noterede dog samlet fremgang for året.

Billund Lufthavn noterede i november en tilbagegang i håndteringen af luftfragt på 2,3 procent, og nedgangen fortsatte i december.

I årets 12. måned fløj der 5.466 tons cargo gennem den midtjyske lufthavn, og det var lig med et fald på 9,1 procent i forhold til samme måned sidste år. Importen noterede tilbagegang på 6,3 procent, mens eksporten gik tilbage med 10,4 procent.

Den triste december ændrer dog ikke på, at luftfragten i 2018 som samlet gik frem med 1 procent. Importen faldt med 1,9 procent, mens eksporten noterede en fremgang på 2,7 procent.

- Igen i år er eksporten steget og nærmer sig nu 50.000 tons årligt, mens det desværre er gået den modsatte vej med importen. Alt i alt en tilfredsstillende godsmængde i et hårdt presset marked. Lufthavnens Cargo Center spiller en fortsat stor rolle i den vestdanske infrastruktur og sikrer sammen med flyselskaberne let og hurtig adgang til de globale markeder for produkterne fra den vestdanske industri og internethandel, lyder det fra Billund Lufthavn.

På passagersiden slog Billund Lufthavn rekord, da passager nummer 3,5 mio. gik igennem terminalerne mellem jul og nytår.

- Det er kun to år siden, lufthavnen kom over 3 millioner passagerer for første gang nogensinde, så det er imponerede, at vi på så kort tid har kunnet vokse med 500.000 passagerer, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Helt nøjagtigt rejste 3.506.209 passagerer gennem terminalen, hvilket er en stigning på 3,9 procent, og derved bød lufthavnen velkommen til godt 130.000 nye passagerer i 2018.

202.405 passagerer rejste gennem lufthavnen i december, der således blev den travleste december i lufthavnens historie.

2018 blev samtidig det niende år i træk, at lufthavnen kunne melde om stigning i passagertallet.

- Det stigende antal flyruter og passagerer betyder også, at vi er i fuld gang med at kigge på vores terminal og den fremtidige kapacitet til vækst. I det kommende efterår afslutter vi byggeriet af vores terminaludvidelse mod øst og glæder os meget til at tage de 6.500 nye etagemeter i brug, siger Jan Hessellund. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.125