23948sdkhjf

Emirates-overskud halveret

Oliepris påvirker Emirates’ regnskab.

Luftfartsselskabet Emirates formåede at præstere tocifrede stigninger i omsætningen i første halvår, mens overskuddet blev mere end halveret.

Det viser selskabets halvårsrapport, der i Emirates’ tilfælde tegner perioden 1. april – 30. september.

I perioden steg omsætningen med 10 procent til 98 mia. kr. Til gengæld faldt overskuddet med 53 procent til 2 mia. kr. Det er især olieprisen, der er steget med 37 pct., og udviklingen i valutakurser på forskellige markeder, der har påvirket overskuddet, lyder det fra selskabet.

Emirates slog i første halvår passagerrekord med over 30 mio. passagerer, og med håndteringen af 1,3 mio. tons luftfragt lå selskabet på fragtområdet på niveau med samme periode sidste år.

Emirates’ datterselskab dnata, der blandt andet leverer catering og håndterer fragt, havde en omsætning på 13 mia. kr. svarende til en stigning på 11 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Overskuddet lød på 1,6 mia. kr. og steg dermed med 31 procent. Det skyldes især, at selskabet solgte sin andel i Hogg Robinson Group (HRG). Uden denne transaktion, ville stigningen i overskuddet have været på 18 procent. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093