23948sdkhjf

Mærsk leverer over forventning

Tocifret stigning i omsætningen i Q3.

A. P. Møller Mærsk-koncernen har netop offentliggjort delårsrapporten for tredje kvartal, der viser flotte stigninger i omsætningen og en godt kørende Ocean-forretning.

Den samlede omsætning landede på 10.077 mio. dollars mod 7.714 mio. dollars i samme periode sidste år – en vækst på 30,6 procent. Eksklusive virkningerne fra købet af Hamburg Süd lød væksten på 12 procent.

Samlet fik Mærsk et overskud på 251 mio. dollars mod 254 mio. dollars samme periode sidste år, hvilket dog kun gælder de fortsættende aktiviteter, og således ikke Maersk Supply Service og Maersk Drilling, som er forretningsområder, Mærsk er i færd med at skille sig af med.

Koncernen præsterede et driftsoverskud (EBITDA) på 1.138 mio. dollars – en vækst på 16,5 procent mod de 977 mio. dollars i samme kvartal 2017.

Volumen i Ocean-forretningen steg 27 procent – 5 procent eksklusive Hamburg Süd, hvilket er over den estimerede vækst i markedet.

Administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk A/S, Søren Skou:

- Godt inde i vores transformation er vi i gang med at integrere forretningsenhederne på tværs af transport og logistik. Vores kunder oplever en forbedret service, samtidig med at vi er på vej til at realisere det fulde vækstpotentiale inden for området Logistik og Service. Jeg er tilfreds med, at vi har vækst i omsætningen i tredje kvartal på tværs af forretningen inklusive det vigtige fremtidige vækstområde, som gælder den fulde understøttelse af vores kunders forsyningskæde. Både indtjeningen og likviditeten er forbedret på grund af det ekstra brændstoftillæg, vi annoncerede som følge af stigende brændstofpriser, af yderligere synergier i Hamburg Süd samt et endnu tættere samarbejde mellem Ocean og terminalerne. Vores driftsresultat i Ocean er fortsat udfordret af stigende brændstofpriser, som ikke bliver fuldt kompenseret gennem fragtraterne. Det til trods ser vi et forbedret resultat i tredje kvartal i et år, som begyndte svagt, siger Søren Skou. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125