23948sdkhjf

Intelligent fremtid

Pluk fra DI Transports 10. ”Transportens Dag”.

Onsdags var der fuldt hus hos DI Transport til interesseorganisationens Transportens Dag. Selv om det var 10. gang Transportens Dag blev afholdt, var fokus – vanen tro – skarpt indstillet på fremtiden.

Her fremhæver seniorkonsulent Rune Noack fra DI Transport tre store udfordringer for transportbranchen står lysende klart:

Teknologisk revolution

For det første er vi i fuld gang med en teknologisk revolution. Automatisering, digitalisering og intelligente maskiner, der er selvlærende og kan optimere transporten og logistikken. Og udviklingen går stærkt.

DI Transports oplægsholder Danny Lange spåede, at revolutionen vil ramme lager og lastbil først. Den udviklingen skal transportbranchen gribe, før andre gør det for os.

For det andet så er vi midt i en grøn omstilling. Lastbiler, busser og varebiler skal skifte fra benzin og diesel til alternative drivmidler, som biobrændstoffer, biogas, brint og el. Det er egentlig ingen nyhed, men vi skal som transportbranche holde fast i, at vi samtidigt med grøn omstilling skal kunne levere en høj mobilitet og styrke vores konkurrenceevne.

For det tredje skal vi have sikret vores mobilitet ved at få gjort noget ved de stigende udfordringer med trængsel. Det kræver stigende investeringer i infrastruktur og en politisk velvilje til at sætte infrastruktur øverst på dagsordenen.

Der er store udfordringer, men de rummer også store muligheder for branchen, hvis vi griber dem.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.094