23948sdkhjf

DFDS investerer 300 millioner i scrubbere

DFDS A/S installerer scrubbere på 12 fragtfærger i Middelhavet.

DFDS A/S satte tidligere i år alle sejl i Middelhavet med erhvervelsen af det tyrkiske rederi U.N. Ro-Ro: Et opkøb, der for alvor gav det danske færge- og ro-ro-rederi fodfæste i Middelhavet.

Men fra 2020 træder skrappere krav til handelsskibenes emission af de sundhedsskadelige svovloxider, som det har været tilfældet i Nordsøen og Østersøen siden 2015. Det betyder, at skibene kun må anvende brændstof med maksimalt 0,5 procent svovlindhold, eller på anden vis sikre en tilsvarende miljøeffekt.

Gode erfaringer

Derfor vil DFDS allerede næste år investere 300 millioner kroner i scrubbere til de 12 fragtfærger, der sejler på DFDS ruter i Middelhavet mellem Tyrkiet, Italien, Grækenland og Frankrig

Det er de gode erfaringer fra Nordeuropa med at anvende scubbere, der renser udstødningsrøgen fra skibenes dieselmotorer, der får DFDS til at vælge en tilsvarende løsning i Middelhavet.

Denne strategi har vist sig at være en succes både fra et miljømæssigt, operationelt og forretningsmæssigt perspektiv, skriver rederiet i en selskabsmeddelelse.

- Vi er glade for allerede nu at starte forberedelserne til den nye grænse for svovlindhold i emissioner i Middelhavet. Det vil medføre miljømæssige fordele for alle. DFDS' omfattende erfaring med indkøb, installation og drift af scrubbersystemer giver os mulighed for at opnå såvel operationelle som økonomiske synergier, siger Niels Smedegaard, CEO for DFDS.

I overensstemmelse med DFDS' CSR-politik og for at overholde IMO's (International Maritime Organisation) kommende forordning blev hybridscrubber valgt som den optimale løsning for flåden i Middelhavet. Brug af scrubbere vil være til gavn for såvel miljø som sundhed, især for mennesker, der bor tæt på havne og kystlinjer.

De 12 scrubbere leveres af ME Production A/S i Frederikshavn, der er en dansk udvikler og producent af tilpassede emissionsreduktionssystemer til marine applikationer, som DFDS har samarbejdet med tidligere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063