23948sdkhjf

Landbruget lider under lange trafikkøer

ITD roser trængselsudspil fra Landbrug & Fødevarer.

Det er ikke bare transport- og logistikbranchen, der kæmper med den tiltagende trængsel på vejene. I brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer skønner man, at trængslen koster fødevareklyngen i Danmark mere end 200 mio. kr. om året.

Derfor har brancheorganisationen præsenteret transportminister Ole Birk Olesen for 49 initiativer, der skal mindske spildtiden på vejene.

Landbrug & Fødevarer skønner på baggrund af egne analyser, at fødevareklyngen årligt har 400.000 timers spildtid i trafikken. Det koster hvert år fødevareklyngen knap en kvart milliard.

Derfor lancerer erhvervsorganisationen mandag et nyt transportpolitisk udspil, der bl.a. har til formål at mindske spildtid og fremtidssikre erhvervet i en verden, hvor ny teknologi, mangel på arbejdskraft og klimahensyn kræver nytænkning.

- Der er brug for et gearskifte i den danske transportpolitik. Både bilister og virksomheder spilder hvert år tusindvis af timer i trafikken på grund af kø og trængsel, og det ser desværre kun ud til at blive værre, siger Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer.

Målrettede investeringer

I udspillet anbefales det bl.a. at målrette investeringerne til trafikale knudepunkter f.eks. E20- og E45-motorvejen.

Konkret står bl.a. etableringen af en ny midtjysk motorvejskorridor samt en fast forbindelse over Kattegat på ønskesedlen. Samtidig er der regler for landbrugskøretøjer, der ikke er blevet opdateret siden 1955 på trods af store teknologiske fremskridt siden da.

Udspillet blev i går mandag præsenteret for transportminister Ole Birk Olesen (LA) i dag på mejerivirksomheden Arla Foods transportcenter i Taulov.

Opbakning fra ITD 

Landbrug & Fødevarers initiativ får ros fra ITD, der støtter forslagene til reduktion af spildtiden på vejene. ITD oplyser, at samlet set fordyrer trængslen godstransporten på lastbiler med 900 millioner om året.

-   I ITD har vi i lang tid efterspurgt en helhedsplan for dansk infrastruktur, og vi har gjort opmærksom på, at der er et kæmpe behov for en modernisering og udbygning af vejnettet. Det vil kræve massive investeringer, men det er nødvendigt. Samtidig er det vigtigt, at vi fremtidssikrer vejnettet, så vi er på forkant med ny teknologi og klar til at udnytte de klimavenlige tiltag, der er i kikkerten. Landbrug & Fødevarers udspil rummer rigtig mange gode og fremsynede initiativer, og jeg håber oprigtigt, at transportpolitikerne lytter grundigt og handler, siger adm. direktør i ITD, Carina Christensen.

I udspillet ”En ny vej frem” præsenterer Landbrug & Fødevarer 49 konkrete anbefalinger til infrastrukturprioriteringer, der skal sikre, at Danmark ikke risikerer at stå stille, og at spildtiden dræber væksten.

-   Trængslen på de danske veje stiger og stiger, og det mærker vi markant i vejgodstransporten. For virksomhederne koster det ikke bare tid og penge, det er også omdømmet, der er på spil, når varerne ikke når frem til aftalt tid. Politikerne er nødt til at tage dette udspil alvorligt, for trængselsproblemerne bliver kun større i fremtiden, hvis der ikke handles. Derfor hilser vi også Landbrug & Fødevarers udspil velkommen, og vi samarbejder meget gerne om en helhedsplan for den danske infrastruktur, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.11