23948sdkhjf

Panalpina sulten efter globale udvidelser

Opkøber fødevaretransportører i Sydafrika og Sydamerika.

Den schweiziske luftfragtspeditør Panalpina – verdens femtestørste af slagsen – har endnu ikke fået stillet sulten efter at udvide selskabets globale fødevarenetværk gennem opkøb.

Skyservices

Panalpina har senest været i Sydafrika, hvor selskabet har købt aktiemajoriteten i fødevaretransportøren Skyservices, der har specialiseret sig i transport af letfordærveligt gods via luftfragt.

Således er Panalpina nu også repræsenteret i Johannesburg og Cape Town, hvorfra schweizerne skaber end-to-end løsninger til Europa, Mellemøsten, Fjernøsten og USA.

Stefan Karlen, administrerende direktør i Panalpina:

- Købet af Skyservices gør os i stand til hurtigt at blive en kæmpe spiller på det sydafrikanske marked for letfordærveligt gods. Størstedelen af selskabets eksportvolumener går til London, Amsterdam og Frankfurt, hvor vi har stor ekspertise inden for fødevarer og derfor kan tilbyde end-to-end løsninger til kunderne, siger Panalpina-topchefen og fortsætter:

- I kraft af den strategiske rolle Sydafrika spiller for verdenshandlen, er det kun logisk for os at etablere egen tilstedeværelse der og yderligere udvide det stadigt voksende Panalpina Perishables Network, siger Stefan Karlen.

Letfordærveligt gods udgør 40 procent af Sydafrikas luftfragteksport. Øverst på listen er friske blomster, subtropiske og løvfældende frugt, forskellige specialgrøntsager, bær, kød og fisk.

Newport Cargo S.A.

Desuden har Panalpina også været i Sydamerika, hvor selskabet har købt argentinske Newport Cargo S.A. - landets markedsledende inden for luftfragt og fødevaretransport.

Stefan Karlen, administrerende direktør i Panalpina:

- Panalpinas fødevareaktiviteter begyndte i Latinamerika, der er en af verdens største fødevare-producerende regioner. Med købet af Newport Cargo får vi ikke alene kontrol med Argentinas fødevareeksport, men også nabolandenes. Fisk, frugt og frø eksempelvis køres fra forskellige regioner over den argentinske grænse, hvorfra det flyves ud af Buenos Aires. Med købet udvider vi dermed fødevare-aktiviteterne i en hel region og styrker igen vores globale end-to-end fødevare-kapaciteter, siger Stefan Karlen.

Selskaberne har i enighed besluttet ikke at afsløre finansielle detaljer vedrørende opkøbet.

Billedtekst: Cape Town.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078