23948sdkhjf

Toldkonference: Mere kundeorienteret toldadministration?

Danske Speditørers toldkonference i september, sætter fokus på ny toldstyrelse.

Den nye Toldstyrelse bliver etableret 1. juli 2018, og den 19. september 2018 kan interesserede for første gang høre om indsatsen for at sætte kunderne i erhvervslivet mere i centrum.

Det sker på Toldkonferencen i Danske Speditører.

Arbejder man med told i det daglige, er årets Toldkonference i Danske Speditører næsten ikke til at komme udenom. Her får konferencedeltagerne nemlig en orientering fra de personer, der skal sætte handling bag ordene om en ny og mere kundeorienteret dansk toldadministration, der tilmed har mere end travlt med at skabe velfungerende nye IT-systemer.

Jakob Størling, Uddannelses- og relationschef i Danske Speditører, lægger ikke skjul på, at dette års Toldkonference gerne skal markere starten på de nye tider på toldområdet.

- Vi får meget snart en ny Toldstyrelse, hvor tre ud af fire direktionsmedlemmer kommer udefra. Omstillingen vil i høj grad blive bedømt på, om det i løbet af de kommende år lykkes at digitalisere al tolddokumentation. Det er jo netop det, det er meningen med EU-Toldkodeksen, som trådte i kraft 1. maj 2016. Alt det får deltagerne i vores toldkonference et unikt indblik i. Det hele foregår her og nu. Det fuldt ud digitaliserede danske importsystem skal være klar om allersenest to år, fortæller Jakob Størling.

AEO-certificering i praksis

På det mere praktiske og dagligdags plan vil årets Toldkonference kaste lys over, hvad AEO-certificering egentligt medfører af fordele i relation til fysisk kontrol. Også spørgsmålet om ensartethed i servicen og fortolkningen af de gældende regler kommer i fokus.

- Sidst på dagen hæver vi os lidt op i helikopteren og ser på, hvad der sker i verden omkring os og på, hvad det betyder for de danske virksomheder. Brexit, protektionismen, handelskrigen og mulighederne for toldnedsættelse ved EU’s mange frihandelsaftaler er fire overskrifter, der allerede i dag har stor betydning for danske virksomheder. Vores gæt er, at alle fire ting vil få endnu større betydning i fremtiden. Derfor vil jeg håbe, at vi ser repræsentanter for rigtig mange virksomheder i mange brancher til vores toldkonference, siger Jakob Størling, der træffes på jst@dasp.dk

Læs mere om Toldkonferencen her, hvor interesserede også kan tilmelde sig. Melder du dig til inden 1. juli, får du glæde af vores Early Bird-rabat.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174