23948sdkhjf

Danske Speditørers årsdag 2018

Rasteplads-debat højt på dagsordenen.

Danske Speditører afviklede i går onsdag brancheorganisationens generalforsamling og årsdag 2018.

Europaparlamentsmedlem fra 2009-2014 og igen fra 2016 Morten Løkkegaard optrådte som dagens konferencier foruden selv at holde oplæg.

Med sin efterhånden omfattende indsigt i de europapolitiske processer og arbejdsgange bruger Morten Løkkegaard særligt sin taletid og spalteplads på at slå et slag for frihandel frem for protektionisme. Politikeren er især bekymret for antiglobalismens fremmarch, der tydeligst har vist sit ansigt i forbindelse med spirende handelskrige, Brexit og forskellige EU-staters stigende afstandtagen til det europæiske samarbejde.

Særligt de snarligt effektuerede parkeringsrestriktioner for lastbiler på de statslige rastepladser var et brandvarmt emne, og eftermiddagens debat mellem Martin Aabak – administrerende direktør i Danske Speditører, Jesper Bundgaard Madsen – direktør i Vendelbo Spedition samt Michael Henriques – forsker ved DTU, vidnede om en bred enighed om, at den danske enegang på parkeringsrestriktioner er bekymrende.

Ét er, at parkeringsrestriktionerne ikke hjælper på de konkrete udfordringer. Noget andet er, at en dansk enegang betyder, at vores land bliver mindre attraktivt at gøre forretning i, lød budskabet.

- Jeg tror på, at der er langt mere valg i at tale protektionisme end at tage et samfundsansvar, sagde Martin Aabak.

Han tilføjede, at han ikke er klar over, hvordan hans medlemmer konkret kommer til at forholde sig til restriktionerne, men at han altid opfordrer til, at lovgivningen overholdes.

Bestyrelse fortsætter

Da ingen bestyrelsesmedlemmer i Danske Speditører var på valg til generalforsamlingen, fortsætter den nuværende bestyrelse uændret.

Bestyrelsen i Danske Speditører består af formand Jesper E. Petersen (NTG), næstformand Ole Mørk (DHL Freight), Kim Straarup (IAT), Jan Dam Poulsen (Blue Water Shipping), Lasse Jensen (Modul Transport), Jørgen Jessen (Scan Global Logistics), Jesper Bundgaard Madsen (Vendelbo Spedition) og Bent Nasser (Spedition Christensen).

Læs mere om Danske Speditørers årsdag i næste udgave af Transport Tidende.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094