23948sdkhjf

Transportjura: Forsikringsformidling

Danske Speditører: Bliv bedre til at formidle forsikringer

Den 1. oktober 2018 kommer der nye regler om forsikringsformidling. Arbejder du med forsikringer i forbindelse med godstransporter, er der derfor al mulig grund til at deltage på Transportjuridisk mødedag i Danske Speditører torsdag den 31. maj i Vejle.

Her får du nemlig klar besked om de nye regler og om hvordan din virksomhed forbereder sig bedst muligt frem til skæringsdatoen 1. oktober.

Advokatfuldmægtig Søren Nicolay Edsen Johansen fra Danske Speditører fortæller, at han blandt indrømmer, at forsikringer i forbindelse med godstransport er en vanskelig størrelse.

Med de nye regler fra 1. oktober 2018 håber jeg, at det bliver nemmere at begå sig på en rationel og hensigtsmæssig måde. Men som med alle nye regler, der træder i kraft på en bestemt dato, gælder der også på dette område, at der skal ydes en indsats for at sætte sig ind i nyskabelserne. Det gælder både de nye bestemmelser og de nye procedurer, der skal følges. På længere sigt bliver det mere enkelt og ligetil, men på kort sigt handler det om at finde læsebrillerne frem og tilegne sig det nye stof, siger Søren Nicolay Edsen Johansen.

Stærk kapacitet

Søren Nicolay Edsen Johansen fortæller, at mødedeltagerne ikke skal nøjes med gode råd fra advokaterne i Danske Speditører, men at Danske Speditører også har allieret sig med Bjarne Dyrberg, der er uddannelsespolitisk chef i Forsikringsakademiet og en stærk kapacitet på området.

Med Bjarne Dyrberg på podiet på Hotel Munkebjerg i Vejle får deltagerne valuta for pengene, når det handler om de helt grundlæggende spørgsmål om, hvordan virksomhederne kan forberede sig på de nye regler. Det nye er bl.a., at der fremover stilles skærpede krav til de ansattes faglige viden på forsikringsområdet. Nogle virksomheder skal sikre sig, at deres medarbejderne har bestået en prøve godkendt af Finanstilsynet. Andre virksomheder skal blot sikre sig, at der er udpeget en forsikringsansvarlig og at virksomheden er i compliance med de skærpede informationskrav og god-skik-reglerne.

Deltagerne vil også få overblik over forskellen på de gamle og nye regler. Hvad skal man gøre for at være helt fremme i skoene og samtidig overholde de nye regler til punkt og prikke? Det er bare to af de spørgsmål, som deltagerne får præcis og handlingsorienteret information om fra en af branchens virkelige kapaciteter.

Du kan læse mere om konferencen og tilmelde dig på Danske Speditørers hjemmeside.

FAKTA:

Det andet tema på transportjuridisk mødedag torsdag den 31. Maj 2018

Digitalisering af transportdokumenter anno 2018. Hør om praktiske erfaringer med E-fragtbreve fra praktikere inden for vej-, sø- og lufttransport og mød lektor Anders Mølmann fra Københavns Universitet, der stiller og besvarer spørgsmålet: Er transportretten klar til digitale fragtbreve og konnossementer?”.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078