23948sdkhjf

Øget salg af logistikejendomme

Solgte Lager- og logistiklokaler for 774 mio. kroner.

De danske ejendomsmæglere står bag landets største erhvervslokaleportal, Ejendomstorvet.dk, som sidste år oplevede 29 procent vækst i værdien af formidlede lejeaftaler for lager-/logistiklokaler.

Ejendomstorvet.dk, der angiveligt er Danmarks største digitale markedsplads for erhvervslokaler, medvirkede i 2017 til handler og lejeaftaler for lagerbygninger, logistikejendomme og produktionslokaler for i alt 774 mio. kr.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra portalen.

Værdien af de samlede lejeaftaler steg fra 2016 med 28,9 procent til 140 mio. kr. (opgjort som et års leje) og afspejler den øgede aktivitet hos danske industri- og transportvirksomheder. Værdien af formidlede ejendomme steg samtidig 9,1 procent til 634 mio. kr. Samlet voksede værdien af formidlede lejeaftaler og handler med 12,3 procent, og fremgangen glæder bestyrelsesformand Mikkel Søby, der selv driver Home Erhverv i Hillerød og Helsingør:

- Jeg er glad for, at Ejendomstorvet.dk gennem endnu et år har oplevet en kraftig stigning i aktiviteterne. Vores mål er at skabe den bedste totale oplevelse for virksomheder og investorer, som søger lejemål og ejendomme, og at udbygge positionen som den største platform – til gavn for lejere, udlejere, investorer og ejendomsmæglere. Vi er oppe på 115.000 besøgende om måneden, og udbuddet er stort og bredt med over 10.000 lejemål og investeringsejendomme, heraf 1.775 inden for lager, logistik og produktion, siger Mikkel Søby.

357 lejeaftaler

Ejendomstorvet.dk medvirkede sidste år ved 357 lejeaftaler for lager-, logistik- og produktionslokaler og ved 71 handler med industriejendomme.

Væksten i 2017 afspejler, at Ejendomstorvet.dk gennemførte flere forbedringer, fx bedre muligheder for annoncering, udbyggede søgekriterier for lejere og investorer – og sidst på året et samarbejde med Berlingske Media, siger Mikkel Søby:

- Vi kommer med yderligere initiativer i 2018 – både forbedringer af selve portalen og tiltag, der skal øge kendskabet og trafikken. I min egen forretning kan jeg se, at 30-40 procent af vores henvendelser eller leads kommer via Ejendomstorvet.dk, som er blevet et godt og vigtigt værktøj for mæglerne.

I 2017 blev trafikken og udbuddet af lejemål og ejendomme på Ejendomstorvet.dk blandt andet øget, fordi nye, store aktører valgte at blive tilsluttet portalen, fx Barfoed Group, Jeudan og Nordea Ejendomme.

Inklusive alle typer ejendomme, fx kontorer, butikker, lagerbygninger og produktionslokaler, bidrog Ejendomstorvet.dk til lejeaftaler og handler for 14,4 mia. kr.

Ejendomstorvet.dk leverer også løbende statistikker over erhvervsejendomme. Fx står portalen sammen med Dansk Ejendomsmæglerforening og Ejendomsforeningen Danmark bag det kvartårlige Markedsindeks, der nærmest har fået status som de officielle danske tal for tomgang inden for erhvervslokaler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vognmænd varsler flere aktioner
Disruption: Vi er alle i samme båd
Geodis på opkøb i Schweiz
Kæmpe logistikcenter slår dørene op for virksomhederne
Postnord ser fordobling af svindel-beskeder
DSV donerer udstyr for millioner til Ukraine

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172