23948sdkhjf

Dyrere at fifle med køre- og hviletider ”hinsidan”

Sverige hæver bøder for overtrædelse af køre- og hviletidsregler.

Den svenske regering har besluttet, at bøder for brud på køre- og hviletidsregler og manipulation med køreskiven hæves markant fra 1. marts 2018.

Det oplyser ITD på brancheorganisationens hjemmeside.

Ændringerne er lavet for at ramme de transport- og logistikvirksomheder, der bevidst snyder og omgår reglerne.

Fra 1. marts 2018 vil den svenske regering øge sanktionerne for dem, som bryder køre- og hviletidsreglerne. Tiltaget kommer efter, at branchen har ytret, at man indtil nu bevidst har kunnet omgå reglerne forholdsvis billigt.

Det betyder, at beløbet for, hvor store bøder en virksomhed sammenlagt kan få for flere overtrædelser, hæves fra 200.000 til 800.000 svenske kroner. Dog må beløbet ikke overstige en procent af den årlige omsætning.

Hvis der sker en overtrædelse af mindre alvorlig karakter, kan bøden sænkes til mellem 500 og 1.000 svenske kroner og i nogle tilfælde helt frafalde.

Ved alvorlige overtrædelser hæves bøderne til mellem 2.000 og 20.000 svenske kroner. Overtrædelser af meget alvorlig karakter kan betyde, at bødestørrelsen øges til mellem 8.000 og 20.000 svenske kroner. Hvis virksomheder bryder reglerne flere gange, hæves bøden, så det ikke kan betale sig at omgå reglerne. Ligeledes pålægges en bøde på 20.000 svenske kroner, hvis kontrollen ikke kan gennemføres.

Ligner Danmark

Ændringen i Sverige minder om den danske lov, som blev vedtaget i forsommeren, der lemper og graduerer bøder for mindre betydelige overtrædelser af EU-forordningen om tachograf og køre- og hviletid.

Loven er endnu ikke gældende i Danmark, fordi det danske IT-system hos Politiet ikke er på plads.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156