23948sdkhjf

Dialog om erhvervsuddannelser

Speditører og skibsmæglere vil i dialog med Folketingsudvalg.

Danske Speditører har taget initiativ til at komme i dialog med Folketingets Undervisningsudvalg (UNU) om erhvervsuddannelserne.

Baggrunden er, at dele af det indgåede forlig om erhvervsuddannelserne ganske enkelt ikke fungerer efter hensigten. Derfor mener Danske Speditører, at det er helt oplagt at bede om en forlængelse af dispensationen til at kunne rekruttere unge med en gymnasial uddannelse.

- Det har vist sig, at optagelsestallene til erhvervsuddannelserne direkte fra 9. og 10. klasse stadig ligger under 19 procent. Det har fået regeringen i sit forslag til finanslov for 2018 til at nedjustere sit skøn på området til 22. procent – fra de 25 procent, som forligspartierne lagde til grund ved indgåelse af forliget om erhvervsuddannelsesreformen. Derfor mener vi, at partiernes uddannelsesordførere allerede nu skal tage stilling til. hvornår det er hensigtsmæssigt at gennemføre den evaluering af erhvervsuddannelsesreformen, der oprindeligt blev aftalt skulle finde sted i 2019, siger Politik- og kommunikationschef i Danske Speditører, Henrik Beck, og fortsætter:

- Det uventede lille indtag direkte efter 9. og 10. klasse må tale for, at evalueringen udskydes i mindst tre år for at få et tilstrækkelig stort materiale at evaluere på – altså en udskydelse fra 2019 til 2022. Sker det, mener vi, at dispensationen til at speditionsvirksomhederne fortsat kan optage unge mennesker med en gymnasial baggrund til de kendte og meget velestimerede branchespecifikke uddannelser skal forlænges tilsvarende – altså i tre år fra 2020 til 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141