23948sdkhjf

Molslinjen-navigatører træner i Puttgarten

Molslinjen indgår aftale om at benytte Scandlines’ simulator.

Molslinjen har indgået en aftale med Scandlines om at træne Molslinjens navigatører i Scandlines’ simulator i Puttgarden. De første kurser afholdes i april.

De færreste rederier råder over deres egen simulator. Men det gør Scandlines! ”Som en del af Det Blå Danmark giver Scandlines gerne andre rederier mulighed for at benytte simulatoren for at øge erfaringsudveksling, vidensdeling og networking”, siger Anette Ustrup Svendsen, Head of Corporate Communications hos Scandlines. Simulatoren er en tro kopi af skibets bro med blandt andet conning display, der viser kurs, hastighed, vindretning osv., og ECDIS (Electronic Chart Display and Information System – det elektroniske søkort), der nøjagtig modsvarer virkeligheden.

Op til 25 skibe kan indsættes for at skabe trafik og interaktion. Ved hjælp af en ”tredimensional” visning af havet og de forskellige havne gennem fysiske vinduesrammer opnår man en meget virkelighedsnær situation.

Træningen sikrer, at enhver beslutning tages på det bedst mulige grundlag, hvor kommunikation og adfærd er lige så væsentlig som manøvrefærdigheder.

Efter grundige forberedelser og forhandlinger har Molslinjen og Scandlines indgået en tre-årig aftale om at benytte Scandlines’ simulator i Puttgarden. Molslinjen lejer sig ind i simulatorfaciliteterne, som Scandlines stiller til rådighed sammen med en instruktør.

- Selv om vi er meget rutinerede i at sejle vores hurtigfærger, så kan vi altid blive bedre. I simulatoren kan vi øve os på alt slags vejr og alle tekniske forhold, og det sikrer en bedre og mere ensartet uddannelse af vores navigatører. Så vi er glade for samarbejdet og forventer stor nytte at simulatortræningen. Det er tydeligt at vi med samarbejdet med Scandlines oplever fuld forståelse for specielle problemstillinger i forhold til færgedrift med høj frekvens, siger chefkaptajn i Molslinjen Poul Pedersen.

For at kunne benytte Scandlines’ simulator til deres egne ruter har Molslinjen fået udviklet et særligt software-modul med en specialtilpasset matematisk model samt en konsol, der passer til Molslinjens hurtiggående færger. Molslinjen stiller desuden selv med en erfaren kaptajn som den anden instruktør på de lovpligtige kurser for søfarende.

Molslinjen afholder deres første to kurser i simulatoren i april.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127