23948sdkhjf

Ung dansker kører i den canadiske vildmark

I dag har 24-årige Nicolai Ovesen sin første arbejdsdag i det canadiske vognmandsfirma ADTS.

I dag har 24-årige Nicolai Ovesen sin første arbejdsdag i det canadiske vognmandsfirma ADTS.



Den store Volvo bliver hans arbejdsplads det næste år, hvor han skal fragte gods på tværs af den canadiske vildmark og ned langs den amerikanske østkyst fra New Foundland til Florida.

Et decideret drømmejob, mener den unge dansker:

- Jeg har glædet mig helt vildt til at komme af sted, siger Nicolai Ovesen, som er den første af mange fremtidige nyuddannede danske chauffører, der får chancen for at udleve drømmen om de endeløse landeveje på guds eget kontinent.

TSU bag udveksling

Det er Transportsektorens Uddannelsesfond (TSU) der står bag udvekslingsinitiativet. Allerede fra sommeren 2014 regner man med regelmæssigt at sende et hold af unge, nyuddannede danske chauffører på udvekslingsophold til Canada, og formålet med initiativet er klart.

- Muligheden for at tage et års eventyr i udlandet kan være præcis den gulerod, der får lidt flere unge til at søge ind på transportuddannelserne, siger projektchef i TSU Magnus Købke.

TSU har de senere år for alvor kastet sig ind i kampen for at lokke flere unge til at vælge en fremtid i transportbranchen. Sidste år lancerede fonden danmarkshistoriens dyreste undervisningsspil, Cargo Dynasty, som skal gøre det sjovt at tage transportuddannelsen, og desuden lokke flere folkeskoleelever til at interessere sig for en af landets vigtigste brancher. Spillet vandt i efteråret en fornem international pris i Bilbao som årets bedste undervisningsspil. Og i år lancerer man så muligheden for et gedigent udlandseventyr.

Aftaler med vognmænd

- Det er ingen hemmelighed, at gennemsnitsalderen for en ansat i transportbranchen er faretruende høj, og at vi har brug for flere unge talenter, hvis vi i fremtiden skal kunne begå os i den internationale konkurrence, siger Magnus Købke.

TSU har aftalerne på plads med to meget store canadiske vognmandsforretninger, som har købt ind på idéen om at få unge, danske chauffører i staben et års tid. TSU betaler rejseomkostningerne til og fra Canada, mens chaufførerne får løn af den canadiske arbejdsgiver under opholdet. Alt sammen noget, der passer Nicolai Ovesen helt fint.

- Det er et eventyr for mig. Det er chancen for at komme til at se noget helt andet og opleve noget nyt. Tænk, at der bag næsten hvert eneste sving i de næste 12 måneder, ligger ukendt land forude… Samtidig skal jeg lære et nyt land og en ny kultur at kende. Det bliver helt vildt fedt. Og måske også lidt hårdt, funderer Nicolai, der i sommer blev udlært hos Ole Larsen Transport i Brabrand.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078