23948sdkhjf

Nyt logistikcenter i Gøteborg Havn

Gøteborgs position styrkes med ny terminal.

Gøteborgs position styrkes med ny terminal.



Et 24.000 kvadratmeter stort logistikcenter i Arendal, tæt på Gøteborg Havn, er nu klar. Centeret ejes af Göteborg Hamn AB og lejes ud til Schenker Logistics.

Når det har været muligt at bygge centeret, skyldes det en investering fra Göteborg Hamns side på 150 mio. sek.. Byggeriet, i samarbejde mellem Göteborg Hamn, Schenker Logistics og NCC Construction, er forløbet over hele året.

Fremover er det i væsentlig grad importgods, der håndteres via det nye center.

Mats Olsson, adm. direktør ved Schenker Logistics:

- Vi ser store fordele i at integrere denne algerløsning med havnen, eftersom mange af vore importkunder har stor volumen, der passerer kajen. Det bliver både praktisk og miljøvenligt.

Det nye logistikcenter betyder større volumen på Göteborgs Hamn. Terminalen kan håndtere 5000 TEU (tyvefods-containere) på et år, og en stor del af den volumen er ny for Göteborg Hamn. I år sendes der ca. 900.000 containere via Göteborgs Hamn.

Magnus Kårestedt, adm. direktør for Göteborgs Hamn:

- Opførelsen af logistikcenteret styrker Göteborg Hamn som hub, og vi er meget glade for, at Schenker Logistics, der er en af de helt store spillere indenfor logistik og transport, etablerer sig her. Det styrker vores position som hele Sveriges havn.

(Foto: G Assner)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078