23948sdkhjf

ADP styrker drift i Fredericia, Middelfart og Nyborg

Mandag 6. januar 2014 sætter fredericianeren Jacob Gerdes sig i stolen som ny driftsdirektør hos Associated Danish Ports A/S. Han bliver dermed ny chef for havnedriften med reference til adm. direktør Jens Peter Peters. Foto: ADP's adm. direktør Jens Peter Peters (tv.) og driftsdirektør Jacob Gerdes.

Mandag 6. januar 2014 sætter fredericianeren Jacob Gerdes sig i stolen som ny driftsdirektør hos Associated Danish Ports A/S.

Han bliver dermed ny chef for havnedriften med reference til adm. direktør Jens Peter Peters.

Foto: ADP's adm. direktør Jens Peter Peters (tv.) og driftsdirektør Jacob Gerdes.



Ansættelsen skal styrke og udvikle ADP’s kerneforretning, havnedriften, og samtidig frigøre tid hos den adm. direktør til strategisk udvikling af hele virksomheden samt til aktivt at deltage i regionens yderligere udvikling.

Jacob Gerdes står fremover for den daglige drift i ADP A/S i et snævert samspil med de nuværende afdelingschefer.

Ændringen i organiseringen kommer ikke til at betyde mindre fokus på havnedelen hos ADP – tværtimod. Havnedelen er fortsat rygraden i ADP, og den skal bære udviklingen mange år frem. Den rygrad styrkes med den nye ansættelse.

Åbnede egen VVS-forretning

Den nye chef for havnedriften er 42-årige Jacob Gerdes, der ligesom Jens Peter Peters har en stærk tilknytning til Fredericia. Han startede i 1996 sin egen lokale VVS-virksomhed G&W, som i løbet af tolv år voksede til en omsætning på godt 50 mio. kr.

I 2008 solgte han imidlertid G&W til teknik- og service-virksomheden YIT (senere Caverion), og han overgik til virksomheden sammen med sine godt 50 medarbejdere. I YIT fungerede Jacob Gerdes som distriktschef og daglig leder for op mod 165 ansatte i mere end fem år.

Jacob Gerdes:

- ADP er for mig en spændende virksomhed og en stor udfordring i ét, og jeg glæder mig til at videreudvikle ADP-havnene sammen med det nuværende lederteam. I første omgang ser jeg frem til at hilse på mine nye kolleger, kunder og samarbejdspartnere - og til at lære mere om dagligdagen på havnene.

Ny leder i mødelokale og maskinrum

- Valget af Jacob Gerdes som ny driftsdirektør er først og fremmest begrundet i hans praktiske baggrund kombineret med stor ledelseserfaring og en solid teoretisk ballast. Samtidig har vi lagt vægt på hans handlekraft og analytiske evner. Han sætter sig ind i tingene, inden han handler. Det matcher vores virksomhedsfilosofi rigtigt godt, supplerer Jens Peter Peters.

Den nye leder af havnedriften tror, at hans alsidige baggrund bliver en fordel ift. arbejdet i Fredericia, Nyborg og Middelfart.

- ADP er en virksomhed med stor bredde i både opgaver og kompetencer. Jeg er stærk på drift og har en baggrund i teknikbranchen, hvor evnen til at binde det abstrakte og det grundlæggende sammen er væsentlig, så jeg befinder mig ligeså godt i maskinrummet som i mødelokalet. Det, tror jeg, er en god tilgang, når jeg skal bidrage til et godt arbejdsmiljø på en arbejdsplads, hvor mennesker med vidt forskellige baggrunde og kompetencer skal arbejde sammen, vurderer Jacob Gerdes.

Strategisk fokus, yderligere vækst

Jens Peter Peters står således fortsat i spidsen for ADP, men vil fremover bruge en stor del af sin tid på virksomhedens strategiske udvikling frem for den daglige drift.

- Vi oplever, at havnene fungerer som vækstgenerator for et helt område. Vi ligger lige midt i Danmark, og vi har stort set alt lige udenfor døren: industri, distribution, landbrug, fødevarer og vigtige klynger. Den beliggenhed vil vi fortsat udnytte til at skabe rammerne for øget vækst for erhvervslivet i regionen. Det er blandt andet det, jeg skal arbejde på, siger Jens Peter Peters.

Ressourcer til at forfølge idéer

- ADP er en veldrevet virksomhed. Vi driver først og fremmest havn, og derfor er den daglige drift altid både min og medarbejdernes første prioritet. Men vi er også en virksomhed, hvor der opstår rigtigt mange gode idéer, som vi gerne vil kunne følge til dørs. Vi har p.t. ikke ressourcer til at følge op på alle ideer og muligheder, og derfor har ADP nu ansat en person, der skal fokusere 100 procent på drift for at frigøre nogle af mine ledelsesmæssige ressourcer til at forfølge de gode idéer nye muligheder, siger Jens Peter Peters, som ikke forventer at få mindre travlt i det nye år.

En af de mange vækst-idéer er krydstogtturisme, som på kort tid er gået fra ide til virkelighed. Fredericia Havn modtager således allerede i 2014 sit første krydstogtskib.

- Vores krydstogtsatsning er en forretningsmæssig bæredygtig idé, der har lært os, hvad det kræver at starte noget helt nyt op. Det koster utroligt mange ressourcer og stort fokus. Ansættelsen af en ny leder markerer et ønske om at kunne håndtere både drift og udvikling i ADP, konstaterer Jens Peter Peters.

Jacob Gerdes er bosiddende i Fredericia, gift og far til to børn.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078