23948sdkhjf

Ny rasteplads klar til lastbiler og chauffører

Lastbiler og chauffører kan fra i dag nyde godt af den helt nye rasteplads Kongsted N.

Lastbiler og chauffører kan fra i dag nyde godt af den helt nye rasteplads Kongsted N.



Rastepladsen ligger øst for Ringsted i det vestgående spor på E20 mellem frakørslerne 34 Borup og 35 Ringsted Ø.

Kongsted N har ca. 35 pladser til lastvogne og busser. Særtransporter får særskilt parkering. Til maj 2014 får rastepladsen også et nyt infoteria, og dermed bliver rastepladsen bemandet.

- En bemandet rasteplads giver øget sikkerhed for chauffører og gods. Samtidig laver vi et indhug i udfordringen med mangel på rastepladskapacitet i området, siger chefkonsulent Anders Jessen fra ITD.

Han forklarer, at ITD sammen med Vejdirektoratet og andre brancheorganisationer for nogle år siden analyserede, hvor behovet for nye eller udvidede rastepladser var størst. I Jylland betød det udvidelse af Hylkedal, Ejer Bavnehøj og Pedersminde.

- På Sjælland var den største udfordring i det midtsjællandske. Derfor er vi godt tilfredse med placeringen af rastepladsen ved Ringsted, fortæller Anders Jessen.

Arbejdet med at øge kapaciteten og forbedre forholdende på rastepladser.

- I næste omgang vil det være mest fordelagtigt at satse på udvidelse af rastepladserne ved Skærup, Lillebælt og Kildebjerg. Her bliver motorvejen udvidet til seks spor, og rastepladserne skal følge med den øgede kapacitet på vejene.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062