23948sdkhjf

Leverer en af verdens største trafobroer

Unik transformatorbro med ”Faktor 5” og 500 tons lastevne.

Unik transformatorbro med ”Faktor 5” og 500 tons lastevne.



Selv om vi altid hører, at det går den forkerte vej med dansk eksport og erhverv, er der da heldigvis solstrålehistorier ind imellem.

En af dem må absolut tilskrives Jørn Bolding A/S, som netop har afsluttet en større eksportleverance af en af verdens største trafo-broer.

Handelsfirma Jørn Bolding, Esbjerg har nemlig leveret det tredje eksemplar af verdens største kedelbro, en såkaldt trafobro i Goldhofers ”Faktor 5” familie. Med en egenvægt på blot 100 tons har broen en lastevne på hele 500 tons, hvor forholdet 100 til 500 refererer til begrebet "Faktor 5".

Det første eksemplar er solgt til en kunde i Thailand, mens det andet eksemplar gik til en amerikansk kunde. Den tredje er solgt og leveret til de svenske specialister Kraftdragarna AB, som Svenska Kraftnät ejer 50 procent af. De sidste 50 procent ejes ligeligt af Vattenfall AB Elproduktion og Vattenfall Eldistribution AB.

BigT

Kraftdragarne har døbt deres nye bro BigT, der som sædvane for Goldhofer er konstrueret fleksibelt og sådan, at den kan bygges op til mange transportformål og forskellige belastninger.

Den store version kan bygges op med 12 eller 16 aksler i akselmodulerne af typerne THP/SL under hver ende.

Broen kan anvendes med selvkørende blokvogns-moduler med lav hastighed ved hjælp af et integreret powerpac. Den kan også på normal Goldhofer-kompatibel vis, ved tunge transporter over længere afstande, kobles sammen med lastvognstrækkere og lastvognsskubbere.

Goldhofer har allerede en fjerde ”Faktor 5” bro i ordre til en brasiliansk kunde.

Specialist i tunge løft

På ordre fra ejerne udfører Kraftdragarne AB service og aktuelle specialtransporter som en vigtig del af en velfungerende elforsyning.

Tunge løft og transporter af transformatorer både til lands og til vands er Kraftdragarnas specialitet.

Firmaet skræddersyr idéer og systemløsninger efter kundernes ønsker og udfører ofte meget komplicerede ”dør til dør” projektering af transport samt monterer og installerer tungt (maskin)gods.

Kraftdragarna AB er også et entreprenørfirma, der udfører installation og montage for industri indenfor atomkraft, offshore, petrokemi samt bygge- og anlæg.

Totalvægt op til 650 tons

Goldhofer bygger ”Faktor 5” broerne med totalvægt fra 350 til 650 tons og et frit godsspænd i broen på op til 18 m. Dermed kan der eksempelvis hænge en transformator, der er 18 meter lang og vejer op til 650 tons.

I største udførsel anvendes der op til 20 THP/SL aksler i hver akselsektion, som er placeret i hver ende.

I Norden har Handelsfirma Jørn Bolding A/S agentur for Goldhofers specialkøretøjer.

Den nye trafobro ses på billedet fra en demonstration. (Foto: Goldhofer)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062