23948sdkhjf

Polar bröd i Sverige tester el-Renault

Den første 100% eldrevne distributionsbil fra Renault Trucks er i Sverige i forbindelse med et testforløb hos Polarbröd og deres distributør Polfärskt.

Den første 100% eldrevne distributionsbil fra Renault Trucks er i Sverige i forbindelse med et testforløb hos Polarbröd og deres distributør Polfärskt.



Bilen er en del af det internationale projekt CityMove med deltagelse af bland andet Volvo Group, DB Schenker og udviklingsafdelingen fra FIAT.

Den eldrevne distributionsbil, kører på 100 procent el, og er udviklet af Renault Trucks CleanTech Division under Volvo Group Trucks. Den er en del af det internationale projekt CityMove som arbejder på at modne ny teknologi og nye miljøvenlige løsninger indenfor transport.

Testen i Sverige foregår i Uppsala hos DB Schenker sammen med Polfärskt og UGSAB.

- Polarbröd har eksisteret i fem generationer og vi vil eksistere i mindst fem generationer endnu og vi gør alt hvad vi kan for at kunne levere et fossil-frit produkt. Selve transportopgaven er en af vore tre største udfordringer og vi deltager i testen for at evaluere en af flere mulige veje for vores nærdistribution, siger Jens Hardegård som er produktionschef på Polarbröd.

- El er bare et af de alternativer vi evaluerer. Rapsolie, biogas og biodiesel er andre eksempler på hvad vi undersøger. I dag anvender Polarbröd transport på tog i så stor udstrækning som muligt for sin fjerndistribution. Det er vigtigt for os at følge med i udviklingen og vi ser alternative fossilfrie brændstoffer som et plausibelt supplement, siger Jens Hardegård.

El-bilen er en prototype og som på denne måde bliver testet i sit virkelige miljø. Efter besøget i Sverige skal bilen videre rundt i Europa for at deltage i andre test-forløb.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063