23948sdkhjf

Dachser runder EDI-bruger nr. 10.000

Antallet af EDI-brugerer fordoblet over de sidste tre år.

Antallet af EDI-brugerer fordoblet over de sidste tre år.



Hvert år behandles 40 mio. elektroniske EDI-ordrer i Dachsers avancerede IT-systemer (Electronic Data Interchange). Dachser runder nu bruger nr. 10.000 og antallet af brugere stiger eksplosivt, oplyser den tyske speditionskoncern i en pressemeddelese.

En af de tusindvis af Dachser-kunder, der benytter det elektroniske ordresystem er danske Nilfisk, der benytter fordelene ved tæt forbundne logistiksystemer og som har linket sine transport- og lagersystemer til Dachsers EDI-center.

I komplekse logistikprojekter med flere partnere og forskellige IT-systemer er EDI (Electronic Data Interchange) midlet til at etablere dybt integrerede relationer mellem afsender og logistikudbyder.

Virksomheder som Nilfisk sender deres transport- og lagerdata elektronisk til Dachsers EDI-center, som er virksomhedens centrale kommunikationsplatform. Her bliver alle data konverteret, behandlet og videresendt. Og det betyder koordineret, gennemsigtig og for det meste papirløse logistikprocesser.

- Med automatiseret databehandling sparer vi tid og penge og undgår fejl, siger Petra Bögle, leder af afdelingen for Business Integration hos Dachser.

- Den forbedrede datakvalitet er til gavn for systemerne længere nede i kæden, som eksempelvis fakturering og arkivering.

Antallet af EDI-brugere stiger eksplosivt

Dachser startede med at integrere sine kunders IT-systemer via EDI- interfacen allerede i 1985.

- I de seneste år har overgangen til det elektroniske format virkelig taget fart, tilføjer Bögle.

- Alene de sidste tre år er antallet af EDI-brugere hos Dachser fordoblet. Det samlede antal af ordrer, der udveksles, er i mellemtiden nået op på 40 mio. om året.

I 2011 havde den internationale logistikvirksomhed en samlet indtjening på 4,3 mia. euro. Dachsers 21.000 medarbejdere, som er fordelt på 315 lokationer over hele verden, håndterede sidste år 49,3 mio. forsendelser med en samlet vægt på 37,1 mio. ton.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063