23948sdkhjf

MAN-sælger stopper efter 35 år

Efter 35 år som ansat ved MAN i Esbjerg stopper Richardt Andersen.

Efter 35 år som ansat ved MAN i Esbjerg stopper Richardt Andersen.



Dåbsattesten runder snart 63, og hvis der skal være tid til at nå noget andet sjovt, skal det være nu.

Richardt Andersen kom til den daværende MAN-forhandler William T. Lindberg i 1977, hvor han kom i lære på kontor og lager. Efter læretiden var der aldrig nogen debat, om hvorvidt han skulle fortsætte i virksomheden.

- Det var mere et spørgsmål om, hvad jeg skulle lave. IB Lindberg foreslog, enten lageret eller salgsafdelingen, og så valgte jeg salg. Det blev så til ca. 20 år sammen med Ib Lindberg, der i slutningen af 90erne valgte at sælge hele forretningen til MAN last & Bus A/S, fortæller Richardt Andersen, der siden har været ansat i den MAN-ejede virksomhed.

- Ingen tvivl om, at det at sælge en lastvogn er noget helt andet i dag end da jeg begyndte under Ib Lindberg. Men det grundlæggende jeg lærte af ham er stadig gældende, siger Richardt Andersen, der er stolt af at han har været i stand til at holde fast i en del kunder gennem hele perioden.

- Han lærte mig blandt andet vigtigheden af, at yde en god service overfor nye kunder, uden at det gik ud over de eksisterende kunder.

Ved en enkelt kunde har Richardt Andersen endda været så ”heldig” at blive ved med, at være leverandør af nye lastvogne, selv om der er kommet seks nye indkøbschefer i løbet af de 35 år.

- Jeg har altid forsøgt på at vinde folks tillid og derefter at passe mine kunder. Der har for mig heller aldrig været forskel på om det er en stor eller en lille kunde, siger Richart Andersen, der stadig er MAN-mand med tryk på MAN.

Han lægger heller ikke skjul på at de gode kolleger hos først Ib Lindberg og efterfølgende under MANs ejerskab, hvoraf mange har været der i mange år, har været en vigtig faktor, som har været med til at gøre det rart at tage på arbejde.

Foreløbig slipper han dog ikke MAN helt.

- Vi har lavet en aftale på konsulentbasis og i første omgang skal jeg have afleveret de nye lastvogne, der er undervejs til kunderne. Efter tre måneder må vi så se, om der er plads til mere MAN. Det siges jo, at pensionister har meget travlt, og min kone og jeg har danset på motionsplan i ca. 42 år og for 3 år siden var vi bl.a. sammen med vognmand Frank Segall med til at starte en danseforening i Esbjerg, og torsdag morgen kl. 7 hedder det løb og gymnastik, siger Richardt Andersen, der også forventer, at campingvognen nok også kommer til at køre lidt mere både sommer og vinter.

- Kniber det med at få tiden til at gå har vi stadigvæk også et ældre Rømøhus fra 1824, som kræver lidt pasning, siger Richardt Andersen.

Der holdes afskedsreception fredag den 4. januar kl. 14 til 17 ved MAN Truck & Bus Danmark A/S, på Smedevej 2 Esbjerg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063