Afvekslingen i udfordringerne driver værket
Jens Staugaard Holdt runder et skarpt hjørne på fredag.
Konsulent og sikkerhedsrådgiver Jens Staugaard Holdt, der også er leder af DTL Region Syds kontor, fylder fredag, 3. februar, 60 år.
Jens Staugaard Holdt har lige siden tiden på handelsskolen været optaget af transportbranchen. Han kom i lære ved Leman i Kolding, der var specialiseret i møbeltransport, og i 1977 stiftede han sammen med to kolleger ITM (International Transport Marketing) i Kolding. Virksomheden voksede og nåede op på ca. 100 medarbejdere. På et tidspunkt blev aktiekapitalen solgt til en hollandsk koncern, men det fungerede ikke rigtigt, så de tre ejere købte sammen med nogle nøglemedarbejdere aktierne tilbage.
Jens Staugaard Holdt fik dog lyst til at prøve noget andet, så han solgte sine aktier omtrent samtidig med at virksomheden blev fusioneret med møbeltransportøren GM i Horsens. Holdt overtog i stedet en virksomhed med salg og import af brugskunst - og det smagte jo stadig lidt af spedition.
- Vi boede i en nedlagt skole, hvor der var god plads til denne forretning. Jeg havde ingen forstand på varerne, men det havde de piger jeg havde ansat, fortæller Jens Staugaard Holdt. Speditionsbranchen trak efter 25 år i branchen dog stadig, så et nyt job som administrationsleder ved K. Hansen Transport A/S i Vejen blev det næste job, inden Holdt igen valgte at etablere egen virksomhed med rådgivning til vognmænd.
Det førte i 2005 til et job i det nye DTL-regionskontor i Vejle. Sammen med Poul Feldstein var Jens Staugaard Holdt med til at opbygge kontoret, og i fjor overtog han ledelsen efter Feldstein.
Fortrolighed og gensidig tillidDet tog langt tid at få opbygget kontorets netværk med medlemmerne, som lige skulle vænne sig til det nye regionskontor. Nu er det anderledes. I dag er DTL Region Syd meget tæt på sine 600 arbejdsgivere.
- Vi kommer jo hjem til vognmændene, hvor vi møder en stor tillid og åbenhed hjemme ved køkkenbordet. Det kræver til gengæld også vores fortrolighed så man kan yde den nødvendige rådgivning. Det betyder også at vi har en afvekslende hverdag, og det er det jeg godt kan lide. Men det betyder også at det er svært at arbejde meget systematisk og strategisk fremadrettet i dette job, siger Jens Staugaard Holdt. Ofte skal vi redde kastanjerne ud af ilden, når skaden er sket. Heldigvis er der også nogen som er begyndt at anvende os som sparringspartner inden de går i gang med et eller andet projekt.
- Vognmændene er selv de allerbedste til at drive deres egen forretning, mens vi altid gerne vil spørges til råds.
Tager lige to år mereJens Staugaard Holdt kører lige nu efter en plan, der hedder at han taget to år mere som chef ved DTL Region Syd. Derefter vil han gerne reducere arbejdstiden til 50 timer om ugen.
På spørgsmålet om hvad der er det bedste ved jobbet lyder svaret klart – det er det forhold at ingen uger, ja ingen dag er ens. Vi skal jo have kontakt med alle medlemmer i løbet af året, det være sig enten telefonisk eller direkte besøg, og der er ikke to vognmandsvirksomheder, der er ens. Så vi kommer til at kende de forskellige vognmænd og efterhånden også deres familier. Det at jobbet er så afvekslende med at nyde daglige udfordringer virker nærmest som en slags narkotika, hvor man skal have sit daglige kvantum.
Det værste ved jobbet som konsulent for vognmændene er den manglende lydhørhed fra politisk side over for vognmændenes problemer.
- De fleste vognmænd vil jo allerhelst bare passe deres transportkunder, men der er ikke megen lydhørhed fra politisk side over for alle de forhindringer som vognmændene løbende bliver udsat for.
I sin sparsomme fritid går Jens Staugaard Holdt på jagt, når der er sæson til det.