23948sdkhjf

Lastbilsalget voksede også i november

Danske bilimportører hilser forsat vækst i antallet af nyindregistreringer inden for både tunge og lette erhvervskøretøjer velkomment, men uden jubel.

Danske bilimportører hilser forsat vækst i antallet af nyindregistreringer inden for både tunge og lette erhvervskøretøjer velkomment, men uden jubel.



Indregistreringen af nye lastbiler steg i november med hele 45,7 procent sammenlignet med oktober sidste år. 319 nye lastbiler blev indregistreret mod 219 i oktober 2010.

"De høje procentstigninger til trods, er der ikke tale om et jubelår for lastbilssalget, men markedet er vendt tilbage til et mere normalt niveau, og vi forventer at 2012 vil føre til en yderligere stabilisering", siger adm. direktør Bent Mikkelsen, fra De Danske Bilimportører.

I de første 11 måneder af 2011 blev der skruet nummerplader på 3.393 nye lastbiler i Danmark. Det er en fremgang på 32 procent i forhold til 2010.

Varebiler vokser kraftigt

Varebilsmarkedet har udviklet sig stærkt igennem 2011 og også i november steg salget betydeligt. Der kom 2.363 nye varebiler på gaden svarende til en stigning på 44 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

- Varebilsmarkedet er ved at finde et nyt niveau efter krisen. De private købere er grundet afgiftsomlægninger stort set væk fra markedet, men virksomhederne investerer betydeligt i nye varebiler og vi er formentlig ved at nå et niveau, der igen kan kaldes normalt efter de rigtigt kedelige år under krisen, siger Bent Mikkelsen.

Salget af nye personbiler lå ved udgangen af november 11,8 procent højere end i 2010.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063