23948sdkhjf

Berømt grill brændt ned

Natten mellem den 27.og 28. december nedbrændte Sjørens Rast, der ligger ved Sindbjerg Kirke på rute 13, Viborg Hovedvej vest for Lindved.

Natten mellem den 27.og 28. december nedbrændte Sjørens Rast, der ligger ved Sindbjerg Kirke på rute 13, Viborg Hovedvej vest for Lindved.



Sjørens Rast, der i dag ejes af Sulaiman Haji, blev etableret tilbage i 1967 af Asta og Sjøren Sørensen.

– Min far skulle sælge noget jord til vejmyndighederne, som i forbindelse med forlægningen af hoved 13 vest om Lindved ville etablere en rasteplads tæt på Sindbjerg Kirke, og det gjorde at vi fik ideen til at åbne en mindre kiosk, siger Asta Sørensen, der stadig er bosiddende i Lindved og som i 2004 valgte at sælge grillen.

Sjørens Rast var i mange år kendt blandt danske lastvognschauffører og ikke mindst blandt norske langtransportchauffører. Ved norske transportfirmaer og chauffører gik grillen under navnet ”Vejle kiosken”. Når de norske langtransporter skulle ned gennem Europa og længere væk, benyttede de næsten altid hoved 13, og så var der indlagt hvil ved Sjørens Rast.

Her kunne de norske firmaer lægge besked, så chaufførerne f.eks. fik besked på at ringe hjem, når de kom frem til grillen, der blev betragtet som en vigtig oase på vej mod kontinentet. De norske chauffører kørte aldrig forbi, men standsede i stedet altid for at få en rød pølse og en kop kaffe.

På parkeringspladserne ved Sjørens Rast var ikke sjældent at se lastvognstog fra for længst lukkede norske transportselskaber, som A/S Langtransport, Sties Thermotrans m.fl. og ikke mindst Johan Evensen & Sønner i Sandefjord, hvor lastvognene fra sidstnævnte firma jo ofte rullede helt ud til Bandar Abbas ved den persiske Golf i Iran.

De tætte forbindelser med de norske chauffører, hvoraf mange i dag er pensionister, betød også at der i 1997 blev arrangeret en busudflugt for norske veteranchauffører fra Norge til Jylland, med Sjørens Rast som endemål, hvor de inden hjemturen indtog en god jysk frokost.

Med færdiggørelsen af motorvej E45 fra Frederikshavn til Frøslev i slutningen af 90erne, forsvandt en stor del af den tunge trafik og dermed mange kunder. Til gengæld er Sjørens Rast strategisk godt placeret i forhold til den kommende Midtjyske Motorvej, som åbner i 2013. Motorvejen kommer til at gå parallel med og meget tæt på rute 13 og samtidig bliver der etableret et stort tilslutningsanlæg til motorvejen, hvor trafikken fra Skanderborg og den lokale trafik kan komme til at køre af og på motorvejsanlægget.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062