23948sdkhjf

Dispensation undervejs til kørsel med vogntogsvægte på 90 ton i Nordsverige

Et intensivt arbejde med at forbedre logistikken for de kommende malmtransporter fra Kaunisvaara til omlæsningsterminalen i Svappavaara i Nordsverige forløber lige nu.

Et intensivt arbejde med at forbedre logistikken for de kommende malmtransporter fra Kaunisvaara til omlæsningsterminalen i Svappavaara i Nordsverige forløber lige nu.



Det svenske Trafikverket og Northland Resources AB er i fuld gang med at gennemføre dybere studier med vogntogsvægte på op til 90 ton.

Målet er at finde ud af, hvordan logistikkæden med transporttider m.v. bliver påvirket af forskellige lastvægter, og ligeså hvordan den højere vægt påvirker veje og frem for alt broerne på strækningen.

- Northland har brug for en velfungerende transportløsning og en af Trafikverkets opgaver er at finde effektive transportkæder til erhvervslivet, siger Magnus Sundling, der er projektleder på Trafikverket i Region Nord.

Det fælles projekt forventes at ville give svar på et antal faktorer som er vigtige for logistikkæden. Det handler for eksempelvis om at identificere og verificere køre- og hviletider, samt omløbstider for forskellige vogntogsvægte og samtidig få svar på flere aktuelle spørgsmål, som bæreevne m.v.

- En af broerne, den der går over Tärendöälv, kan teoretisk tåle en belastning på maksimal 90 tons totalvægt. Vi vil dog komplettere beregningerne med ordentlige målinger, siger Magnus Sundling.

Uanset køretøjerne slutvægt vil der skulle gøres noget på strækningen.

Netop nu gennemføres et studie som kigger nærmere på transportspørgsmålet både i den kommende tid og i fremtiden, og hvordan eksisterende infrastruktur kan udnyttes mere effektiv inden der investeres i ny infrastruktur.

I dette arbejder er spørgsmålet om dispensation også en vigtig faktor.

Det næste skridt er at Northland indleverer en ansøgning om dispensation med beskrivelse af de aktuelle køretøjer, akselvægte, totalvægte, m.v. til Trafikverket. Resultatet fra studiet vil siden hen komme til at ligge til grund for den endelige dispensation.

Northland Resources AB arbejder på at udvikle jernmalms forekomster i Norden og selskabet har en vision om at blive den ledende leverandør af jernmalm i Europa, når det gælder kvalitetsmalm.

Der er ca. 150 km fra Kaunisvaara til omlæsningsterminalen i Svappavaara.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079