23948sdkhjf

Yderligere tusind job skæres væk ved Scania

Scania sænker produktionstakten i forhold til den vigende efterspørgsel.

Scania sænker produktionstakten i forhold til den vigende efterspørgsel.



Lastbilproducenten Scania oplever fortsat en lavere efterspørgsel på flere markeder og koncernen vil fra januar sænke produktionstakten ved produktionsanlæggene i Europa og Latin-Amerika. Tilpasningen vil komme til at ske med den indbyggede fleksibilitet, der er til stede i koncernen.

Den økonomiske uro i Europa og verden har ledt til et større tøven hos kunderne i forhold til at investere i nye produkter. I november gennemførte Scania på global plan en nedskrivning af produktionstakten med ca. 15 %, men efterfølgende er efterspørgslen yderligere blevet forringet.

- Opbremsningen i Europa og Mellemøsten er fortsat, samtidig med at vi ser en lavere takt i ordretilgangen fra andre markeder, siger Martin Lundstedt, der er ansvarlig for salg og markedsføring ved Scania.

Sydamerika og globalt

I Brasilien er der en usikkerhed omkring udviklingen på markedet i det første halvår af 2012, hvilket skal ses med baggrund i overgangen til den nye emissionslovgivning med krav om Euro 5 og udviklingen indenfor den globale efterspørgsel på råvarer og landbrugsprodukter.

Globalt vil Scania sænke produktionstakten med ca. 15 % fra januar.

Tilpasningen af produktionsniveauet vil finde sted ved produktionsanlæggene i Europa og Latinamerika og vil blive håndteret indenfor rammerne af de fleksibilitetsaftaler, der findes mellem koncernen og de faglige organisationer.

- Det indebærer at vi successivt kan tilpasse medarbejderstyrken, hvilket desværre medfører at ikke har mulighed for at forlænge kontrakten med ca. 1000 korttidsansatte indenfor den globale produktion, siger Anders Nielsen, som er chef for Scanias produktion og logistik.

Produktionssænkningen som blev gennemført i november indebærer at 900 ud af totalt 1400 korttidsansatte i Europaproduktionen ikke fik sine kontrakter forlænget.

Den netop vedtagede tilpasning betyder at hoveddelen af de tilbageværende korttidsansatte i Europa vil blive berørt lige som størsteparten af de korttidsansatte i Latinamerika.

Siden for snart to år siden opererer Scania med korte og stabile leveringstider, ca. 8 uger i Europa, for så tidlige som muligt at få de korrekte signaler til produktionssystemet ved forandringer i ordretilgangen. Derved minimeres opbygningen af lagre.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.828