23948sdkhjf

Lastbilsalget stiger - men er fortsat under niveau

Samtidig er bestanden af lastbiler fortsat faldende og brugtvognshandelen er ikke i topform.

Samtidig er bestanden af lastbiler fortsat faldende og brugtvognshandelen er ikke i topform.



- Tallene giver grundlag for en behersket optimisme. Stigningen i salget indikerer, at erhvervslivet har tillid til, at der stadig skal fragtes uændret eller mere gods. Det er positivt, men vi er fortsat under niveauet fra før krisen, siger chefkonsulent Jesper Højte Stenbæk, Dansk Erhverv.

- Den langsigtede trend er desværre uændret. Vi ser nogle svage indikationer af, at det kraftige tab af markedsandele, som transporterhvervet har oplevet de seneste 15 år, er ved at jævne ud, men det stadig for tidligt at erklære bunden for nået.

Dansk Erhverv har kigget på tallene for nyregistrerede -, bestanden - og brugtvognshandelen af lastbiler. På den korte bane viser tallene en stigning i erhvervenes køb af lastbiler fra 219 i november 2010 til 320 i november 2011.

Ses på den mere langsigtede trend er bestanden i fald siden 2001, hvor der var omkring 50.000 lastbiler og efter en kort stigning i 2005-8 et kraftigt fald til dagens bestand på 44.000. Tallene dækker over både salg af lastbiler og sættevognstrækkere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094