23948sdkhjf

Aalborg-firma skal udvikle i Afrika

NTU har vundet projekter for 38 millioner kroner i Zambia og Malawi.

NTU har vundet projekter for 38 millioner kroner i Zambia og Malawi.



Aalborg-firmaet NTU International har netop underskrevet kontrakter på et tre år langt EU-liciteret civil luftfartsprojekt i Zambia samt et fire år langt EU-liciteret vejudviklingsprojekt i Malawi med et samlet rådgivningsbudget på henholdsvis 3 mio. kr. og 25 mio. kr.

NTU er i konkurrence med rådgivningsvirksomheder i Europa blevet udvalgt til at forbedre Zambias flyve- og luftfartssikkerhed. Projektet indebærer træning af luftfartsmyndighedernes personale, opdatering af lovgivningsmæssige systemer samt teknisk støtte til anskaffelse af nødvendig sikkerheds- og kommunikationsudstyr. NTU har lignende erfaringer fra Montenegro, Tyrkiet, Indonesien, Jordan og Togo.

Fra 2012 til 2016 vil NTU desuden implementere en gennemgribende reform af vejsektoren i Malawi. Projektet har fire hovedområder, nemlig styrkelse og omstrukturering af vejdirektoratet, klassificering af landets veje, en stor kampagne for bedre trafiksikkerhed samt skabelse af bedre forhold for private entreprenører og leverandører af byggematerialer til vejsektoren. Disse aktiviteter skal give landet et sikrere vejnet og bedre kompetencer for at fortsætte vedligeholdelsen og udbygningen af vejnettet.

NTUs lokale tilstedeværelse i Zambia og Malawi gennem de seneste år og en lang række vellykkede projekter i regionen har haft essentiel betydning for projektet.

- Vi har et meget bæredygtigt og relevant rådgivningsprodukt i Afrika, som vil skabe vækst og gøre en forskel for befolkningen i mange år fremover, fortæller Seniorpartner Lars Bentzen.

NTU tager til Zambia og Malawi i januar 2012 for at sætte projekterne i gang.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109